Roland LX700 Series

Ontdek de Roland LX700 Series

Roland's LX700 pianoreeks reproduceert een meeslepende speelervaring met superieur geluid en een ongeëvenaarde expressie; ondergebracht in een verfijnde en elegante behuizing. Zo kun je de unieke sfeer ontdekken van een concertzaal of studio van wereldklasse - zelfs met hoofdtelefoon! Je kunt de kenmerkende klankkwaliteiten van Europese of Amerikaanse vleugels verkennen, die doorgegeven worden via de krachtige Acoustic Projection multi-speakersystemen. Of misschien zorgt Rolands unieke Roland Piano App voor de inspiratie die je aanzet om vaker te spelen. Bespeel een piano uit de LX700-serie en je merkt al snel dat er heel veel aspecten zijn om van te houden. Meer weten? Lees hier alles over de LX700 series op de website van Roland zelf.

PureAcoustic Piano Modeling

De rijke klank van een vleugelpiano wordt gecreëerd door verschillende fysieke interacties: toetsen worden ingedrukt, hamers slaan, strijkers resoneren, en de klank weergalmt. Rolands geheel nieuwe PureAcoustic Piano Modeling maakt gebruik van geavanceerde technologie om de interacties van al deze elementen te reproduceren. Dat resulteert in een prachtig en rijk geluid die tot nu toe alleen met een akoestische vleugel bereikt kon worden. De meeste digitale piano's maken gebruik van 'sampling'-technologie, waarbij de individuele noten van een akoestische piano worden opgenomen en gecombineerd tot het uiteindelijke geluid - wat resulteert in een beperkte expressie. Roland kiest voor een andere aanpak en produceert het geluid met behulp van geavanceerde digitale modelleringstechnologie, die het proces van piano-klankopwekking in real-time herschept. Die effecten worden vervolgens gereflecteerd op de klank, wat resulteert in een prachtig en rijk geluid dat je aanzet om (verder) te spelen.

Acoustic Projection System

Elk LX700-model is voorzien van een Acoustic Projection System dat het rijke, ruimtevullende, geluid van een vleugelpiano in een grote zaal overal weergeeft. Het LX708 topmodel beschikt over een 4-weg systeem met acht luidsprekers, aangedreven door een krachtige versterker. Elke speaker vervult een specifieke rol bij het produceren van een superieure pianoklank. De krachtige luidsprekers in de behuizing produceren het alles omhullende pianogeluid. Terwijl de bovenste, ruimtelijke luidsprekers de resonantie reproduceren van het frame van de piano, dat door het C-vormige brede diafragma aan de voorkant geprojecteerd wordt. De nearfield speakers en tweeters tenslotte, projecteren de geluiden die de pianist het meest waarschijnlijk zal opmerken, zoals dramatische, dynamische boventonen en zelfs het geluid van de hamertjes die via het klavier op de pianosnaren slaan. Het geluid kan nog duidelijker worden gemaakt, door het bovenste deksel te openen.

Winnaar van Prestigieuze Designprijzen

De meest gerespecteerde designwedstrijden ter wereld hebben de Roland LX700-serie internationaal erkend omwille van haar aantrekkelijke en innovatieve ontwerp. De volledige LX700-reeks ontving zowel de iF Design Award 2019 als de Red Dot Product Design Award 2019; terwijl het LX708-topmodel gelauwerd werd met een Good Design Award 2018.

alle piano's cta

Roland LX705: vier luidsprekers

Kunnen genieten van de opwindende performance van een akoestische vleugel hoeft niet peperduur te zijn. Maak kennis met de Roland LX705. Terwijl de meest veeleisende pianisten het fijne willen weten van het LX708-topmodel en de middenklasse LX706-modellen, zullen budgetbewuste muzikanten onder de indruk zijn van de LX705, die veel van dezelfde opvallende kenmerken in een zeer concurrerend pakket behoudt. 

Roland LX705 Polished Ebony
Roland LX705 Light Ash
Roland LX705 Charcoal
Roland LX705 Dark Rosewood

Roland LX706: zes luidsprekers

Voor spelers die de Roland LX700 serie overwegen, en op zoek zijn naar de juiste balans tussen functies en prijs, loont het de moeite om de LX706 van naderbij te bekijken. De LX706 is ontworpen voor veeleisende pianisten. Hij bevindt zich in het midden van de LX700-serie. De LX706 biedt de klassieke prestaties van een akoestische vleugel in een huisvriendelijk formaat.

Roland LX706 Polished Ebony
Roland LX706 Charcoal
Roland LX706 Dark Rosewood

Roland LX708: acht luidsprekers

Als topmodel binnen Rolands LX700 serie, brengt de LX708 je al het plezier van het spelen op een traditionele vleugelpiano in een geweldige live-ruimte. Dit luxueuze instrument maakt een gedurfd statement bij je thuis. Het valt op in het LX-gamma met zijn hoge, imposante kast en een deksel dat opent voor een optimale geluidsprojectie.

Roland LX708 Polished Ebony
Roland LX708 Charcoal
Roland LX708 Polished White

alle piano's cta