Herfstactie: ontvang €500 extra herfstvoordeel op alle Sebastian Steinwald piano's en vleugels!


Kawai CA-99 vs NV5

Kawai CA99 vs NV-5S

Het Japanse merk Kawai produceert zowel akoestische als digitale piano’s. In dit artikel gaan twee hoogwaardige digitale homepiano’s met elkaar vergeleken worden: De CA-99 en NV-5S. De Kawai NV-5S is sinds 2021 de opvolger van de NV-5, benieuwd wat er veranderd is? Dat is te lezen in dit artikel: ‘Kawai NV-5 vs. NV-5S’. De Kawai NV-5S is enkel verkrijgbaar in het zwart hoogglans. De Kawai CA-99 is in maarliefst vier verschillende kleuren beschikbaar: zwart hoogglans, zwart, wit en bruin. Bent u benieuwd welke van deze twee piano’s voor u de beste keuze is? U leest het in dit artikel!


NV-5S vs CA-99: De overeenkomsten

Beide piano’s beschikken over een klavier met 88 Gewogen Graded Hammer en aanslaggevoelige toetsen. De klavieren zijn beide gemaakt met behulp van onderdelen van een akoestische piano, maar dat van de NV-5S is met 6000 verschillende onderdelen extra geavanceerd.

De polyfonie van de twee piano’s is 256. De Toongenerator is ook hetzelfde, namelijk Harmonic Imaging XL met 88 toetsen sampling. Met de Virtual Technician-functie kunt u het geluid zelfs precies zo aanpassen als u wilt, dit is op allebei de piano’s mogelijk. De NV-5S heeft tot wel 21 verschillende aanpasbare parameters, waar dat er bij de CA-99 circa 10 zijn. De laatste overeenkomst zit in de bediening van het instrument, dat gaat bij beide via een 5 inch touchscreen scherm.

CA-99 vs NV-5S: De verschillen

Het eerste verschil is al genoemd, namelijk het geavanceerde Millenium 3 keyboard bestaande uit ruim 6000 onderdelen. Een ander verschil is dat de NV-5S beschikt over een echt dempermechaniek dat natuurgetrouw klinkt. Als leuke extra heeft pianoklep van de NV-5S een Soft Fall systeem, wat de akoestische piano uitstraling compleet maakt.

Conclusie: CA-99 vs. NV-5S: Conclusie

Er zijn veel verschillen tussen de twee Kawai piano’s. Over het algemeen is alles bij de Kawai NV-5S nog net iets geavanceerder dan bij de CA-99. De Kawai NV-5S is ongetwijfeld het beste wat Kawai op digitaal gebied te bieden heeft en het komt steeds dichter bij een akoestische piano. Voor de lagere prijs biedt de Kawai CA-99 echter ook erg veel, wat dit ook een uitstekende keuze maakt. Benieuwd hoe de piano’s in het echt klinken? Kom langs in onze winkel en ervaar de instrumenten zelf!

Plan een gratis afspraak

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg