Yamaha P45 vs Korg B2

Korg B2 vs Yamaha P45

Korg en Yamaha zijn beide bekende merken als het aankomt op digitale piano’s. Yamaha maakt naast de digitale instrumenten akoestische piano’s, dit is iets wat Korg niet doet. De Korg B2 en Yamaha P45 zijn de twee instap piano's van de merken.

De Korg B2 is verkrijgbaar in drie verschillende varianten: de Korg B2, Korg B2N en Korg B2SP. De Korg B2SP is hetzelfde als de Korg B2, maar dan met een mooi meubel eronder. De B2N is een goedkopere versie van de B2, deze wordt verderop verder beschreven. De Korg B2 kost ongeveer €380. De Yamaha P45 kost ongeveer €399. Maar welk van deze instrumenten is voor u de beste keuze? Dat leest u op deze pagina!

De overeenkomsten: P45 vs B2

Als er allereerst gekeken wordt naar de buitenkant van de instrumenten, zijn er veel overeenkomsten. Beide instrumenten hebben 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen, daarnaast lijkt de interface erg op elkaar. Ook de omvang van de instrumenten verschilt amper, de instrumenten wegen allebei 11.5 kilo.

Het aantal klanken van de instrumenten zit ook dicht bij elkaar, de P45 heeft 10 verschillende klanken en de Korg B2 12. Beide piano’s hebben reverb en chorus effecten. Ook het aantal mogelijkheden wat betreft aansluitingen is gelijk: één pedaal, hoofdtelefoon en USB.

De verschillen: B2 vs P45

Er zit een groot verschil in het vermogen van de speakers, de P45 heeft speakers van 2x 6 Watt en de Korg B2 heeft maarliefst 2x15 Watt. Ook zit er verschil in de polyfonie, dit houdt in hoeveel tonen het instrument tegelijk kan laten horen. Bij de P45 is dit ‘slechts’ 64 en de Korg B2 heeft het hoger met 120. 

Conclusie: Yamaha P45 vs Korg B2

Op veel punten scoren de instrumenten gelijkwaardig, maar onder andere de speakers van de Korg B2 maken het een geschikter instrument dan de Yamaha P-45. De instrumenten verschillen niet veel in prijs, wat de keuze voor de B2 eenvoudiger maakt.

Korg B2 vs Korg B2N

Dan is er nog de goedkopere variant van de B2, de Korg B2N. Op belangrijke onderdelen, zoals gewogen klavier en speakers, is op bezuinigd. Het klavier is bijvoorbeeld niet meer gewogen, maar half gewogen. Daarnaast zijn de speakers niet meer 2x15 Watt maar 2x9 Watt. Dit maakt het prijsverschil met de B2 van €60 niet waard, wat de Korg B2 een betere keuze maakt.

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg