Yamaha Montage


Yamaha Montage

Na vier generaties van de legendarische Motif-serie lanceert Yamaha zijn allernieuwste vlaggenschip op het gebied van synthesizer-workstations. Een majestueus instrument waarin het beste van twee klankwerelden letterlijk samensmelt. En het allermooiste, beste toetsenist - professional of amateur: jij bent zelf de smid in de magische, muzikale smederij die Yamaha Montage heet.

Bekijk Yamaha Montage

Yamaha Montage synthesizer: dé nieuwe krachtpatser!

De nieuwe MONTAGE-lijn bestaat uit de formaten 61 (Montage6), 76 (Montage7) en 88 toetsen (Montage8). Met de introductie van nieuwe Yamaha- en Bösendorfer-samples, de compleet vernieuwde AWM2-engine, de FM-X-engine en de Super Knob gooit Yamaha wederom hoge ogen. Met deze synthesizer heeft Yamaha niet bepaald stilgezeten: er is geluisterd naar de professionele muzikant en dit heeft geleid tot geweldige features!

Advanced Wave Memory 2

De eigen technologie Advanced Wave Memory is compleet op de schop gegaan en dit heeft zijn vruchten afgeworpen: AWM2 heeft bijna 10 keer zoveel geheugen als de MOTIF XF! Nog meer samples per instrument zorgen voor een ongelooflijk realistisch en dynamisch geluid. Ook bevat Montage bijna 2 GB aan geheugen voor eigen samples. Ideaal voor de professionele muzikant! Verder heeft Yamaha ook de voices voor de MOTIF XF compatibel met de MONTAGE gemaakt en zijn nieuwe pakketten te downloaden via yamahasynth.com. Een stereo-polyfonie van maar liefst 128 noten maakt het (pracht)plaatje compleet!

FM-X-engineYamaha en FM-synthesizers horen bij elkaar sinds het overweldigende succes van de DX-7. De FM-X-engine weet als geen ander de karakteristieke geluiden uit FM-synthesizers na te bootsen! Doordat elke parameter tot in de puntjes aan te passen is, kunnen niet alleen de typische '80 geluiden nagemaakt worden, maar ook baanbrekende EDM-sounds. De 8-operator-engine is in staat om alle geluiden voort te brengen met een onovertroffen geluidskwaliteit, een indrukwekkende dynamiek en een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden. Ideaal voor de spelende producer!

Yamaha Montage

Eindeloos creatief

AWM2 en FM-X zijn niet de enige nieuwe functies op dit geweldige instrument. De MONTAGE beschikt over een compleet vernieuwde aanpak op het gebied van DSP. Van high quality-reverbs tot gedetailleerde Virtual Circuit Modeling-simulaties (VCM): de MONTAGE heeft het allemaal. Enkele nieuwe effecten zijn Beat Repeat, Vinyl Break en Bit Crusher. Ook zijn er bestaande retro-effecten en Vintage Amplifiers vernieuwd en is er voor de pianospelers demperresonantie toegevoegd. Met eindeloze combinaties zal deze synthesizer je nooit vervelen!

Vol handigheidjes

En hier blijft het niet bij! Met de nieuwe Super Knob heb je met één draai aan de knop meteen toegang tot meerdere parameters. Weg is de tijd van eindeloze menu’s: je zult nooit meer verdwalen! Het touchscreen zorgt ervoor dat je altijd dicht bij het geluid staat. Je kunt met je vinger alle parameters aanpassen! De 8 LED-encoders zorgen ervoor dat je alle instellingen altijd bij de hand hebt. Je kunt op ieder moment zien waar de encoder op ingesteld staat. Met de 8 faders kun je zonder enige moeite volumes aanpassen, envelope-shaping toepassen en parameters bewerken. Net als bij de LED-encoders hebben deze faders ook LED's naast zich. Alles is binnen handbereik!

Daarbovenop heeft Yamaha LIVE SET geïntroduceerd. Eindeloos kopiëren of naamsveranderingen doorvoeren is er niet meer bij: je kunt alles op een overzichtelijke manier ordenen. Deze geweldige synthesizer van Yamaha biedt kortom alles en meer voor de professionele toetsenist van vandaag de dag!

Beleef muziek, beleef “Music in Motion”

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg