Herfstactie: ontvang €500 extra herfstvoordeel op alle Sebastian Steinwald piano's en vleugels!


Yamaha Stage Piano's

Yamaha Stage piano’s

Yamaha is een merk dat ontzettend veel verschillende muziekinstrumenten maakt. Ze hebben verschillende stage piano’s in verschillende prijsklassen in productie. Een stagepiano is een digitale piano die handzaam genoeg is om mee te nemen naar optredens. Yamaha stage piano’s behoren tot de beste stage piano’s op de markt.

 Bekijk Yamaha stage piano's

Yamaha heeft een ontzettend breed assortiment stage piano’s. Dit begint bij een Yamaha NP12 voor absolute beginners. Vervolgens zijn er in het middensegment onder ander de Yamaha P45 en de Yamaha P125. Als absolute topper is er de Yamaha CP88. Naast de genoemde modellen zijn er nog meer stage piano's van Yamaha, hier zal verderop uitgebreid aandacht aan worden besteed. 

Yamaha Stage piano, speciaal voor “on the road”Yamaha stage piano P-515

Een stagepiano kenmerkt zich door een compact design en een relatief laag gewicht. Dit om ervoor te zorgen dat ze makkelijk mee te nemen zijn naar optredens. Door de beperkte afmetingen zijn stagepiano’s ook handig voor als u iets minder ruimte heeft. Een belangrijk ding om te onthouden is dat niet elke Yamaha stage piano ingebouwde speakers heeft. De instapmodellen hebben echter wel altijd speakers aan boord. Stage piano’s hebben in vergelijking met “gewone” digitale piano’s vaak minder klanken aan boord, echter zijn deze vaak van betere kwaliteit. Er hoeft slechts aan enkele klanken aandacht te worden besteed, dit komt de kwaliteit van de klank ten goede.

Yamaha stage piano’s, voor beginners en professionals

Yamaha heeft stage piano’s in veel verschillende prijsklassen. Het begint met verschillende modellen van de NP-serie. Deze serie is handig om te ontdekken of u muziek maken leuk vindt. Wanneer u wat langer zult spelen, zult u merken dat modellen uit deze serie te weinig mogelijkheden bieden voor een meer gevorderde muzikant. De NP-12 en NP-32 hebben beide bijvoorbeeld geen gewogen toetsen. Als beginnende pianist is het essentieel om een instrument met gewogen toetsen aan te schaffen. Gewogen toetsen zijn cruciaal om de juiste speeltechniek aan te leren. Wanneer u recreatief wilt spelen kan een instrument als deze voldoende zijn. Het is echter aan te raden om deze serie over te slaan als u van plan bent pianolessen te nemen, omdat u anders enkele maanden na aanschaf op zoek moet naar een nieuwe piano. 


NWX-klavier Yamaha stage piano P-515De serie die daarop volgt is één van de bekendste series die ooit is gemaakt, de Yamaha P-serie. Deze bestaat onder andere uit de Yamaha P45, de Yamaha P125 en de Yamaha P515. Deze stage piano’s hebben allemaal 88 toetsen, net als een echte, akoestische piano. Speciaal voor de muzikant die met minder toetsen genoegen neemt is er de Yamaha P121. Die heeft 73 toetsen en is daardoor een stuk compacter. Alle instrumenten in deze serie worden geroemd om hun vele mogelijkheden en de lage prijs die daarvoor wordt betaald. De duurdere modellen uit deze serie zijn van uitstekende kwaliteit en uiteraard geschikt voor gebruik on stage. Deze modellen beschikken allemaal over gewogen, aanslaggevoelige toetsen. De verschillen tussen de modellen in deze serie zitten met name in het speakersysteem, de toongenerator en de polyfonie. Ook worden er verschillende klavieren gebruikt in deze modellen.

De topserie van de stagepiano’s van Yamaha is de CP-serie. Deze serie is vooral geschikt voor professioneel gebruik. De mogelijkheden bij deze instrument zijn enorm, het heeft niet alleen een uitgebreid scala aan klanken, maar ook vele effecten. Deze serie is een upgrade van de P-serie en staat in de traditie van de eerste stagepiano’s van Yamaha, de CP73 en CP88.

Geschiedenis Yamaha

Yamaha werd in 1889 opgericht door Torakusu Yamaha, sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste producenten van digitale en akoestische instrumenten.

Yamaha maakt in de jaren ‘80 de eerste digitale stagepiano’s. Deze waren nog niet zo handzaam als die van nu. Bovendien hadden deze elektronische piano’s een klank die zo sterk afweek van het geluid van een akoestische piano dat deze klank inmiddels een aparte categorie is geworden. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren

Page tags :

Digitale Piano
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg