Roland FP90 vs FP90X

Roland FP-90 vs FP-90X

De Roland FP-serie is één van de meest populaire digitale piano series die er is. De eerste instrumenten uit deze serie kwamen ruim 30 jaar geleden al op de markt. De serie bestaat uit de volgende piano’s: FP-10, FP-30, FP-60 en FP-90. In 2021 is deze serie, die al op de markt was vanaf 2016, voor een groot deel verbeterd. Dit ging ook samen met een nieuwe naam, achter de naam komt een X te staan. Maar wat is er van de FP-90 naar de Roland FP-90X veranderd? U leest het op deze pagina!


FP-90 vs FP-90X: Wat blijft hetzelfde?

Aan de buitenkant zijn amper verschillen te zien tussen de instrumenten. De bediening van het instrument is ook nog steeds hetzelfde. De FP-90X beschikt over hetzelfde hoogwaardige PHA-50 klavier als zijn voorganger. De krachtige ingebouwde speakers bieden nog steeds hetzelfde grote vermogen: 2x25 Watt + 2x5 Watt. Ook wat betreft aansluitingen is er niet iets veranderd, zo kunnen er nog steeds koptelefoons, pedalen en een microfoon aangesloten worden. De FP-90 en FP-90X beschikken beide over Bluetooth.

FP-90X vs FP-90: wat is er dan wel veranderd?

Allereerst beschikt de FP-90X over een betere sound engine. Waar de toongenerator van de oude FP-90 de SuperNATURAL piano sounds was, beschikt de FP-90X over PureAcoustic Piano Modeling. Deze nieuwe toongenerator maakt uw pianospel nog natuurlijker en genuanceerder. Eerder werd deze engine alleen maar gebruikt bij Roland’s luxe LX homepiano serie.

Verder biedt de FP-90X op de pianoklanken ongelimiteerde polyfonie. Bij andere klanken is de polyfonie 256. Het totale aantal klanken is ook iets meer geworden, van 350 naar 362.

Conclusie: FP-90 vs FP-90X

De kwaliteiten van de FP-90 blijven aanwezig en op sommige onderdelen doet de nieuwe FP-90X daar nog een schepje bovenop. Voor dit prijssegment digitale piano’s legt de Roland FP-90X de lat erg hoog voor concurrenten. Bent u benieuwd hoe dit instrument in het echt klinkt? Kom langs in onze showroom en krijg daar persoonlijk advies van onze deskundige adviseurs!

Afspraak plannen

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg