Yamaha U1 vs Kawai K-300

Yamaha U1 vs Kawai K-300

In dit artikel gaan twee akoestische piano’s vergeleken worden: de Yamaha U1 en Kawai K-300. Deze piano modellen zijn beide geproduceerd door grote Japanse pianobouwers. Van de buitenkant lijken de piano’s eigenlijk best veel op elkaar, maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze twee akoestische piano’s? U leest het op deze pagina!

Overeenkomsten: U1 vs K-300

Zoals op de afbeelding bovenaan te zien is, lijken de piano’s veel op elkaar. Ook de hoogte is nagenoeg gelijk: U1 is 121 centimeter en de K-300 122 centimeter hoog. Wat ook hetzelfde is: beide merken geven de mogelijkheid het model als silent piano aan te schaffen. Dit geeft naast de prachtige akoestische klanken de mogelijkheid digitaal (met hoofdtelefoon) te spelen. Bij Oostendorp Muziek krijgt u op beide piano’s een garantie van 10 jaar.

Verschillen: K-300 vs U1

Allereerst zit er een groot verschil tussen de gebruikte materialen. Waar de U1 veel verschillende traditionele houtsoorten gebruikt, maakt Kawai gebruik van nieuwe technieken en carbon fiber onderdelen in plaats van hout. Dit zorgt voor een ander speelgevoel en een iets andere klank. Yamaha heeft een speciale functie, namelijk een scharnier waarmee je de voorste helft van de bovendeksel naar achteren kunt klappen. Dit zorgt voor een betere geluidsoverdracht. Als laatste zit er bij nieuwe modellen een verschil in prijs, de Kawai piano is goedkoper dan de Yamaha U1.

Conclusie: Kawai K-300 vs Yamaha U1

Van de buitenkant lijken de Yamaha U1 en Kawai K-300 erg op elkaar, maar er zit wel degelijk een verschil in klank en speelgevoel tussen de twee piano’s. Verder is het belangrijk om een piano eerst te proberen, piano’s worden met de hand gemaakt wat ervoor zorgt dat elke akoestische piano anders is. Zelfs niet elke Yamaha U1 klinkt exact hetzelfde. Benieuwd welke van deze twee piano’s het meest bij uw wensen past? Kom langs in onze showroom en krijg persoonlijk advies van onze deskundige medewerkers!

Winkelafspraak plannen

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg