Roland digitale piano

Roland digitale piano

Roland is samen met onder andere pianoproducenten Yamaha en Kawai een van de grootste namen op gebied van digitale toetsinstrumenten. Roland is nog een redelijk jong bedrijf opgericht in 1972 in Japan, maar heeft al snel de wereld veroverd met zijn diverse aanbod van digitale piano’s, keyboards, synthesizers, stage piano’s, audio apparatuur en meer. Roland digitale piano’s zijn in vele woonkamers te vinden terwijl op menig podia synthesizers of stage piano’s van Roland te zien zijn. Op deze pagina vindt u uitleg en informatie over de verschillende Roland digitale piano’s en vertellen wij u wat meer over de producent Roland.

Bekijk Roland (digitale) piano's

Geschiedenis Roland piano

In 1972 werd Roland opgericht door Ikutaro Kakehashi, net als Yamaha en Kawai zijn Roland en zijn oprichter van Japanse origine. In tegenstelling tot concurrenten zoals Moog, had Roland de strategie om niet in de eerste plaats professionals maar hobbyisten en amateurs te bedienen. Roland zou dit doen door compacte, betaalbare en simpele instrumenten te maken, en dit heeft goed uitgepakt. Al in 1973 werd de eerste Roland synthesizer geïntroduceerd: de SH-1000. Als een van de eerste compacte synthesizers werd de SH-1000 al gelijk door grote artiesten zoals Blondie, The Human League en Giorgio Moroder geadopteerd. Vele andere succesvolle instrumenten volgden en in 1974 besloot Ikutaro een dochterbedrijf op te richten gespecialiseerd in effectpedalen voor gitaar en basgitaar, Boss, eveneens een groot succes en nog altijd een van de grootste namen in de wereld van effectpedalen.

Een opvolger van de beroemde Juno synthesizer:

Juno synth

Invloedrijk in de muziek

Oprichter Ikutaro Kakehashi was met Roland en ook met Roland's dochterbedrijf Boss zeer invloedrijk in de muziek. De TR-808 Rhythm Composer is te horen in vele hits uit de jaren 80 en 90 samen met de TB-303 en Juno synthesizers. Deze instrumenten hebben tegenwoordig een haast legendarische status. Daarnaast heeft Roland een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van MIDI, een gestandaardiseerde manier van communicatie die voor alle muziekinstrumenten leesbaar is. MIDI is op het moment nog steeds het meest gebruikte bestandstype in de muziekwereld.

Roland digitale piano in huiskamer

Waarom een Roland digitale piano?

Er zijn veel pianomerken op de markt. Een Roland piano onderscheidt zich van andere merken door de volgende unieke kenmerken:

Een Roland piano heeft een prettige en lichte aanslag

Een Roland piano geeft u het authentieke pianogevoel door de kwaliteit van de klavieren. In veel Roland piano's is een Ivory Feel klavier ingebouwd. Dit betekent dat de toetsen aanvoelen als ivoren toetsen van een echte piano.

Prettige ronde klank

In tegenstelling tot veel andere digitale piano's onderscheidt een Roland piano zich door een opvallend warme, ronde klank. Deze warme klank wordt gegenereerd door verschillende varianten van de SuperNATURAL klankbron. Een Roland piano klinkt warmer dan een Yamaha piano omdat Roland samples maakt van meer romantisch gerichte pianomerken. Zoekt u een warmere pianoklank, dan komt u al gauw bij een Roland piano uit.

Een stijlvol meubel

U kunt bij Roland kiezen uit een digitale piano met een strak meubel, maar ook uit meer traditionele piano modellen. Bent u geïnteresseerd in de Roland elektrische piano? Hieronder hebben wij alvast een greep uit ons assortiment gepresenteerd.

Roland digitale piano

Collectie digitale piano’s van Roland

Roland heeft verschillende series digitale piano’s. Om te beginnen kan er onderscheid gemaakt worden tussen de digitale vleugels, de digitale upright piano’s (HP-serie), de premium digitale upright piano’s (LX-serie), de draagbare digitale piano’s (FP-serie) en de stage piano’s (RD-serie). 

Roland digitale vleugel

Roland heeft een aantal modellen digitale vleugels onder de naam: de GP-serie. In de Roland Grand Piano serie worden eens in de zoveel tijd nieuwe en verbeterde digitale vleugels uitgebracht. De GP digitale vleugels hebben de steeds meer geavanceerde SuperNATURAL geluidsbron en een uniek klavier met houten en kunststof elementen voor een duurzaam maar realistisch klavier. De Roland GP behoort daarmee tot de top van de digitale vleugels. 

Roland LX piano

De LX-serie is de premium serie van Roland onder de digitale piano's. Deze upright piano's maken gebruik van PureAcoustic Piano Modelling voor een dynamische en levendige sound. De LX-serie is ontworpen om eruit te zien als een authentieke tijdloze akoestische piano. De klavieren die Roland gebruikt voor deze serie zijn eveneens een innovatieve mengeling van houten en kunststof elementen voor een hoge duurzaamheid én realistische feel. Voor een digitale piano van hoge kwaliteit met realistisch geluid en een natuurgetrouwe aanslag kunt u bij de Roland LX-serie terecht.

Roland HP piano

De Roland HP-serie digitale piano's brengt prachtige piano's voor uw huiskamer. De piano's zijn ook geschikt voor een iets kleiner budget vergeleken met de LX-serie. De HP-piano's zijn uitstekende piano's om op te leren. De bluetooth functionaliteit ondersteunt dit door verbinding met verschillende educatie-apps mogelijk te maken. Pianospelen wordt nog leuker en leren gaat sneller. Ook het design van de HP-serie is gebaseerd op de traditionele akoestische piano met als resultaat een strak maar klassiek uiterlijk.

Roland FP piano

Ook voor compacte en draagbare digitale piano's kunt u bij Roland terecht. De FP-serie heeft een grote verscheidenheid aan piano’s, beginnend met de kleine en compacte FP-10 voor de beginner. Verderop in de serie vindt u de nieuwe FP-60X en FP-90X die beiden een stuk uitgebreider zijn en aansluitingen hebben voor audio waardoor deze piano’s ook geschikt zijn voor op het podium.

Roland FP-30X digitale piano

De Roland FP-30X is vrijwel direct na zijn presentatie een enorme hit geworden dankzij de uitzonderlijke prijs-kwaliteit verhouding van de piano. De FP-30X is de opvolger van de populaire FP-30. De FP-30X heeft het hoogwaardige PHA-4 klavier, wat Roland hiervoor nog nooit in zo'n compacte piano heeft verwerkt. Ook de piano-samples zijn goed en de speakers geven een mooie weergave van het geluid. Een compacte piano met deze prestaties en voor deze prijs is uitzonderlijk. Lees hier meer over de Roland FP-30X.

Roland FP-30 zwart

Roland stage piano

Stage piano’s maken daarnaast ook een belangrijk deel uit van het uitgebreide repertoire van Roland. De RD stage piano’s zijn op menig podia te vinden. Van betaalbare compacte stagepiano’s voor beginners tot enorm uitgebreide krachtige stage piano’s met alle functionaliteiten die je nodig kunt hebben, het is allemaal te vinden in de Roland RD stage piano-serie

Roland RD-2000 stage piano

De Roland RD-2000 is erg populair onder toetsenisten op het podium maar ook in de studio of in de woonkamer bij de fanatieke muzikant. De vele functies, sounds en de vermogende sound-engine maken de RD-2000 een absolute krachtpatser. Het PHA-50 klavier geeft daarnaast een goede aanslag die alle kleine details van het pianospel kan opvangen en weergeven. U kunt hier alle specificaties en eigenschappen van de Roland RD-2000 vinden.

Bekijk hier alle Roland digitale piano'sTonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Page tags :

Digitale Piano
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg