Schimmel vleugel

Schimmel vleugel

Schimmel is één van de bekendste producenten van vleugels en piano's. Het familiebedrijf Schimmel is opgericht in 1885 en is gevestigd in Duitsland. Schimmel piano's en vleugels staan bekend om de enorm goede kwaliteit en de warme klank. Wij zijn sinds 2021 trotse dealer van Schimmel vleugels, bent u benieuwd welke vleugels bij ons te vinden zijn? Bekijk het via onderstaande button of lees verder!

Schimmel vleugels bekijken

Geschiedenis van Schimmel vleugels

In 1885 startte Wilhelm Schimmel in Leipzig met zijn eigen zaak het produceren van zijn eigen piano’s en vleugels. Voordat hij dit deed had hij al verscheidene jaren bij een andere pianobouwer in Leipzig gewerkt, namelijk bij Stichel. Het motto van Wilhelm Schimmel was: “het beste instrument voor de laagste prijs”. Dankzij dit motto werd Schimmel een veel verkocht merk, al na 9 jaar werd de duizendste piano geproduceerd. Schimmel was in 1909 hofleverancier geworden van de Roemeense koning en het groothertogdom Saksen-Weimar. Op de Wereldtentoonstellingen van 1913 en 1914 won Schimmel een gouden medaille voor de hoogstaande en vooruitstrevende manier van produceren.

Tijdens de Wereldoorlogen had Schimmel het net als alle pianoproducenten zwaar. In 1944 werd de fabriek gedeeltelijk verwoest door een brand die was ontstaan na een bombardement. De productie van piano’s kwam hierdoor grotendeels stil te liggen. De wederopbouw van de fabriek duurde 4 jaar, ondanks deze moeilijke periode kon Schimmel zich toch weer profileren als bouwer van uitzonderlijk goede piano's. In de bloeitijd van eind jaren ‘70 bouwde Schimmel bijna 175.000 instrumenten per jaar.

In 2016 is Schimmel overgenomen door de Pearl River Piano Group. Hierdoor is de afzetmarkt van Schimmel verandert, de focus ligt nu meer op China. Ondanks de overname produceert Schimmel nog steeds grotendeels in Duitsland, zij het nu in Braunschweig.

Bijzondere Schimmel vleugelpiano's

Ontwikkeling en vernieuwing van de instrument is altijd erg belangrijk geweest voor Schimmel. Zo had het bedrijf in 1951 een primeur met de eerste doorzichtige vleugel ter wereld.

Tegenwoordig verricht Schimmel samen met de plaatselijke universiteit veel onderzoek op het gebied van akoestische eigenschappen van de piano. Met het gebruik van computerberekeningen worden nieuwe inzichten verworven die Schimmel gebruikt bij het produceren van nieuwe, verbeterde piano’s. Deze constante drang naar verbetering is er al sinds de oprichting van Schimmel en kenmerkt het merk. Hieronder is een foto te zien van één van de prachtige Schimmel-vleugels die wij in de showroom hebben gehad.

Schimmel vleugel in de showroom bij Oostendorp Muziek

Schimmel vleugel bij Oostendorp Muziek

Oostendorp Muziek is dealer van Schimmel, waardoor wij enkele nieuwe vleugels kunnen aanbieden. Naast de nieuwe vleugels is er ook een wisselend aanbod aan tweedehands Schimmel vleugels. Wilt u persoonlijk advies en de Schimmel vleugels zelf ervaren? Kom langs in onze showroom, u bent van harte welkom!

Winkelafspraak plannen

Gerelateerde teksten:

Kawai vleugel

Petrof vleugel

Pleyel vleugel

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg