U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Kawai K-500 E/P messing piano

De Kawai K-500 maakt onderdeel uit van de succesvolle K-serie, waarbij de K-500 de hoogste uitvoering is binnen de K-serie. Een hogere kast betekent een grotere zangbodem-oppervlak waarmee betere resonantie en voortbrenging van meer boventonen is gegeven. De K-500 heeft daarom een prachtige volle klank.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 9.060,00
€ 8.290,00
Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 120,00 per maand
Beschikbare Varianten
Koichi Kawai

Koichi Kawai

Koichi Kawai werkte al op jonge leeftijd in de werkplaats van Yamaha en deed daar jarenlang ervaring op tot hij in zijn 41ste levensjaar in 1927 besloot om voor zichzelf te beginnen. Binnen een jaar had Kawai zijn eerste vleugel geproduceerd. Kawai had een moeilijke start dankzij een gebrek aan bekwame ambachtslieden en hoogwaardig materiaal. Gedurende de jaren 30 kwam de productie van de grond en produceerde Kawai 1000 piano’s per jaar.

Helaas werd de fabriek in Hamamatsu volledig verwoest in de Tweede Wereldoorlog en werd alles onzeker voor Koichi Kawai. Na jarenlang hard werken herstelde het bedrijf zich gelukkig in 1949 en in 1953 lag de productie alweer op 1500 piano’s per jaar. Daarna is het bedrijf onder de zoon Shigeru Kawai en vervolgens onder kleinzoon Hirotaka Kawai blijven groeien tot de nummer twee in pianoproductie van de wereld.

Lees meer over het merk Kawai

Accessoires

Meer Informatie

Kawai K-500

De Kawai K-500 maakt onderdeel uit van de succesvolle K-serie, waarbij de K-500 de hoogste uitvoering (130 cm) is binnen de buffetpiano’s van de K-serie. Een hogere kast betekent grofweg een groter zangbodem-oppervlak waarmee betere resonantie en voortbrenging van meer boventonen is gegeven. De zangbodem is bovendien van massief vurenhout gemaakt, wat de overbrenging van de klank bevordert. U zult het verschil met de lagere modellen van de K-serie ongetwijfeld kunnen horen. Met de K-500 beschikt u een geweldige en betrouwbare piano.

Millennium III Mechaniek

Het befaamde Millennium III mechaniek biedt u de mogelijkheid om een dynamische speelwijze te creëren. Kawai heeft een aantal decennia terug een nieuwe mechaniek ontwikkeld waarin kunststof onderdelen zijn aangebracht. Toen heeft de ABS mechaniek haar intrede gedaan. Na jarenlang doorontwikkelen is nu ABS-carbon in de mechaniek verwerkt. Het voordeel van carbon is de stugheid van het materiaal. Tevens blijft carbon onder wisselende vochtigheid en temperatuur zeer stabiel. Uw piano is daarom duurzamer en hij beschikt over een preciezere speelaard. U wordt daarmee in staat gesteld om een super gecontroleerde pianotechniek te ontwikkelen.

Toetsbeleg en Tone Spread

NEOTEX biedt de zachtheid en structuur van het toetsoppervlak zoals bij ivoor- en ebbenhout. Erg duurzaam en slijtvast materiaal. Daarnaast is dit toetsenbeleg antistatisch, zodat stof niet aangetrokken wordt. Onder de speeltafel van de K500 zijn klankopeningen (Tone Spreaders) geplaatst, zodat de klank en het volume nog beter zijn.

Al met al is de K serie een prachtige serie piano's. Wij geven u in de showroom graag een demonstratie en meer informatie over de mogelijkheden. Uiteraard kunt u hier ook zelf deze Kawai piano's bespelen.

 

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 238,0 kg
Diepte 62,0 cm
Breedte 150,0 cm
Hoogte 130,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Kawai
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Kawai
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 66,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P040277