U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Kawai K-800 AS E/P messing piano

De Kawai K-800 AS PE is de meest royale uitvoering van de K-serie. Het betreft een concertpiano met een kasthoogte van 134 cm. Deze piano is geschikt voor podia waarbij een vleugel boven het te besteden budget ligt, of er simpelweg geen ruimte is voor een vleugel. De K-800 is zelfs uitgerust met een sostenutopedaal, wat normaal alleen te vinden is bij een vleugel. De hoge kast van dit prachtige instrument ontwikkelt door de grote, massieve zangbodem een rijke overbrenging van de klank van de besnaring.

Lees verder >
€ 13.707,00
€ 12.299,00
Koichi Kawai

Koichi Kawai

Koichi Kawai werkte al op jonge leeftijd in de werkplaats van Yamaha en deed daar jarenlang ervaring op tot hij in zijn 41ste levensjaar in 1927 besloot om voor zichzelf te beginnen. Binnen een jaar had Kawai zijn eerste vleugel geproduceerd. Kawai had een moeilijke start dankzij een gebrek aan bekwame ambachtslieden en hoogwaardig materiaal. Gedurende de jaren 30 kwam de productie van de grond en produceerde Kawai 1000 piano’s per jaar.

Helaas werd de fabriek in Hamamatsu volledig verwoest in de Tweede Wereldoorlog en werd alles onzeker voor Koichi Kawai. Na jarenlang hard werken herstelde het bedrijf zich gelukkig in 1949 en in 1953 lag de productie alweer op 1500 piano’s per jaar. Daarna is het bedrijf onder de zoon Shigeru Kawai en vervolgens onder kleinzoon Hirotaka Kawai blijven groeien tot de nummer twee in pianoproductie van de wereld.

Lees meer over het merk Kawai

Meer Informatie

Kawai K-800 AS PE

De Kawai K-800 AS PE is de meest royale uitvoering van de K-serie. Het betreft een concertpiano met een kasthoogte van 134 cm. Deze piano is geschikt voor podia waarbij een vleugel boven het te besteden budget ligt, of er simpelweg geen ruimte is voor een vleugel. Met de K-800 is dat probleem verholpen. Omdat de pedalen in plaats van het studiepedaal, waarover een buffetpiano normaliter beschikt, met een sostenutopedaal is uitgerust, is de speelwijze technisch gezien hetzelfde. De hoge kast van dit prachtige instrument ontwikkelt door de grote, massieve zangbodem een rijke overbrenging van de klank van de besnaring.

Millennium III mechaniek

Het befaamde Millennium III mechaniek biedt u de mogelijkheid om een dynamische speelwijze te creëren. Kawai heeft een aantal decennia terug een nieuwe mechaniek ontwikkeld waarin kunststof onderdelen zijn aangebracht. Toen heeft de ABS mechaniek haar intrede gedaan. Na jarenlang doorontwikkelen is nu ABS-carbon in de mechaniek verwerkt. Het voordeel van carbon is de stugheid van het materiaal. Tevens blijft carbon onder wisselende vochtigheid en temperatuur zeer stabiel. Uw piano is daarom duurzamer en hij beschikt over een preciezere speelaard. U wordt daarmee in staat gesteld om een super gecontroleerde pianotechniek te ontwikkelen. Oorspronkelijk was het mechaniek ontworpen voor de wereldbekend vleugels van Kawai. Het ombouwen van deze mechaniek naar de Upright piano’s bleek een gouden vondst.

Design en NEOTEX

Om de piano's een elegantere uitstraling te geven zijn er diverse details en design-elementen toegevoegd aan de K-800 AS. Zo is de lessenaar is extra lang, de klep beschikt over Soft Fall systeem en er zijn zeer sterke en kwalitatief hoogwaardige wielen onder de kast gezet. NEOTEX biedt de zachtheid en structuur van het toetsoppervlak zoals bij ivoor- en ebbenhout. Erg duurzaam en slijtvast materiaal. Daarnaast is dit toetsenbeleg antistatisch, zodat stof niet aangetrokken wordt. U kunt voor verdere vragen altijd terecht bij onze specialisten in de winkel. U bent van harte welkom om de piano’s te bespelen en te vergelijken.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 280,0 kg
Diepte 65,0 cm
Breedte 153,0 cm
Hoogte 134,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Kawai
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Kawai
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Beslag messing
Artikelcode P040281