Herfstactie: ontvang €500 extra herfstvoordeel op alle Sebastian Steinwald piano's en vleugels!


August Forster

 

August Forster Piano's en vleugels

Friedrich August Förster geboren in 1829 te Oberseifersdorf bouwde in 1859 in Löbau zijn eerste piano. In 1862 richtte hij net buiden de stad zijn eerste pianofabriek op. In 1897, na zijn dood, nam Cäsar zijn zoon de leiding van de fabriek over. Het bedrijf werd in die tijd uitgebreid met een fabriek in Georgswalde - Bohemen - Tsjechië. Zo kon hij de zo belangrijk afzetmarkt van het toemalige keizer- en koninkrijk van Oostenrijk/Hongarije bedienen.

 Bekijk august forster piano

Overname bedrijf

In 1915 overleed Cäsar Förster en zetten zijn beide zonen Gerhard en Manfred Forster het bedrijf voort. Het bedrijf kwam na deze overname echt tot bloei. De briljante Gerhard was erg actief op het gebied van piano-innovatie en onder zijn aanvoering werden in de jaren '20 en '30 prachtige instrumenten gebouwd. Ook was hij de uitvinder van de Kwarttoonvleugel (instrument waarbij het kleinste interval niet een halve noot is zoals normaal, maar een kwarttoon) en het electrochord (voorloper van de digitale piano).

De vooroorlogse piano's en vleugels van Forster kunnen nog steeds wedijveren met de hedendaagse topinstrumenten. Na de Tweede Wereldoorlog werd de merknaam Förster ook gebruikt voor instrumenten van het Tsjechische concern Petrof. Vanaf het begin van deze eeuw komen de August Förster instrumenten uitsluitend nog uit Duitsland.

Het topmerk August Forster

Dat Forsters piano's en vleugels behoren tot een topmerk dat is te zien, horen en voelen en mag daarom niet ontbreken in het assortiment van Oostendorp Muziek. Momenteel werken 40 medewerkers bij Forster. Zij vervaardigen jaarlijks zo'n 150 piano's en 120 vleugels met de hand.

Warme Forster klank

Alle instrumenten beschikken over een warme, 'zachte' Förster klank. Het perfecte volume is het gevolg van jaren ervaring en continue ontwikkeling en verbetering van de instrumenten. Het klankbord is uniek, de sterke gietijzeren frames kunnen spanning dragen van maximaal 20 ton. 

Film - The Pianist

Bekende artiesten die op een August Förster speelde waren: Puccini (componeerde zijn meeste opera's op een piano van August Förster), Richard Strauss en Sergei Prokofiev. In de film "The Pianist" speelde een piano van Förster ook een rol.

Ons aanbod August Förster piano's en vleugels

Oostendorp Muziek heeft een wisselend aanbod aan tweedehands August Förster piano's en vleugels. Bekijk hier het huidige aanbod vleugels en via onderstaande button alle piano's.

Bekijk alle piano's

Vond u deze tekst interessant? Wellicht vindt u deze teksten ook interessant:

Rönisch piano

Blüthner piano

Rösler piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg