U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Kemble piano

Kemble piano

Het merk Kemble is een van oorsprong Brits pianomerk, dat is opgericht in 1911. Het bedrijf startte in Noord-Londen, verhuisde rond 1950 naar de regio Milton Keynes en sinds 2009 worden de Kemble piano’s in de fabrieken van Yamaha in Azië geproduceerd. Kemble was het laatste actieve pianomerk in Engeland, waar het merk nog altijd populair is. Op deze pagina kunt u meer lezen over het pianomerk Kemble.

Geschiedenis van Kemble piano’s

Michael Kemble startte in 1911 de Kemble pianofabriek nabij Londen. Destijds was er een grotere vraag naar instrumenten dan tegenwoordig en er waren toen veel verschillende pianofabrikanten in het Verenigd Koninkrijk gevestigd. In de jaren die volgden bleef de vraag naar piano’s groeien, wat ervoor zorgde dat het bedrijf in de jaren 50 verhuisde naar een nieuwe fabriek in Bletchley.

Samenwerking met Yamaha

In 1968 startte Kemble een joint venture met The Yamaha Corporation of Japan, wat de naam Yamaha-Kemble Music ging heten. In 1985 maakten ze gezamenlijk een serie akoestische piano’s en vleugels voor de Britse markt. In 1987 werd Kemble de Europese productiepartner van Yamaha. In 2009 verplaatste Kemble, toen nog de enige pianofabrikant in Engeland, de volledige productie naar Azië. Daar konden de piano’s worden gemaakt in de fabrieken van Yamaha in Indonesië. De reden voor de verhuizing waren de hoge arbeidskosten in Engeland en de kleiner wordende vraag naar akoestische piano's.

Kemble piano bij Oostendorp Muziek

Waar er in Engeland nog altijd vele Kemble piano’s te vinden zijn, is dat in Nederland minder het geval. Bij Oostendorp Muziek zijn af en toe tweedehands Kemble piano’s en vleugels te vinden. Tweedehands instrumenten worden altijd volledig nagelopen en wanneer het nodig is gereviseerd. Alle tweedehands piano’s zijn natuurlijk ook gestemd. Bent u benieuwd naar het actuele aanbod? Bekijk via onderstaande button alle tweedehands piano’s!

Tweedehands piano's

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg