NU: Zomervoordeel weken | Tot wel 30% korting


Pearl river piano

Pearl River Piano

U heeft vast wel eens gehoord over de Pearl River Piano Company. Het is namelijk de allergrootste pianofabrikant ter wereld. Er worden diverse grote merken geproduceerd in de fabrieken van de Pearl River Piano Company. Het bedrijf begon in 1957 en is gevestigd in China. Het bedrijf is in staat om meer dan 150.000 piano’s per jaar te produceren en ze te exporteren naar meer dan 80 landen. Het bedrijf heeft maar liefst 4.000 medewerkers in dienst die ervoor zorgen dat alle piano’s en vleugels geproduceerd worden. Het bedrijf bouwt piano’s voor de merken: Ritmüller, Kayserburg en Pearl River.

Tweedehands Baldwin piano

In 2012 was de bouw van de nieuwe ultramoderne fabriek met een enorme oppervlakte. In de fabriek wordt traditioneel vakmanschap gecombineerd met geavanceerde digitale CNC-machines en het voldoet aan de Europese technologie- en procesnormen op hoog niveau.

In de afgelopen jaren heeft Pearl River zijn pianolijn herzien en gestroomlijnd met de hulp van een team van ervaren Europese meester-piano-ontwerpers. Er zijn veel nieuwe instrumenten geïntroduceerd, de laatste serie die is geproduceerd is de Z-serie.

Pearl River Piano Company richt zich op kwaliteitsverbetering in elke fase van het productieproces en deze inspanningen heeft op elk niveau een spectaculair succes opgeleverd. Pearl River Piano Group heeft het unieke Nationale Technische Centrum van de Chinese muziekindustrie opgericht. Ze hebben het ISO 9001-certificaat voor kwaliteitsbeheersysteem en het ISO 14001-certificaat voor milieubeheersysteem ontvangen.

Pearl River zet zich in om 's werelds beste piano's op elk niveau te bouwen. Wanneer u een piano gaat kopen, bedenk dan hoeveel elke Pearl River-piano te bieden heeft. Terwijl veel piano's nu worden gemaakt in faciliteiten die niet bij hun hoofdkantoor horen, heeft Pearl River gedurende onze hele geschiedenis elke stap van het fabricageproces gecontroleerd, van de keuze van de houtsoorten tot het vervaardigen van mechanieken, klankborden, natte zandgegoten platen en elk ander integraal onderdeel van de piano. Deze besturing zorgt voor een piano van constante hoge kwaliteit die trouw is aan het exacte schaalontwerp. Er is ook een Pearl River museum. In dit museum staan een aantal prachtige instrumenten en wordt de geschiedenis van Pearl River Piano Company verteld.

Pearl river piano

Hoe worden de instrumenten gemaakt?

Pearl River gebruikt alleen de beste houtsoorten voor de onderdelen van de piano. De binnenranden van de vleugels zijn gemaakt van beukenhout en de buitenranden worden gemaakt van esdoorn. De keuze voor dit materiaal zorgt ervoor dat er een lagere spanningsschaal ontstaat en dit resulteert in een warmere, rijkere klank die langer klinkt. Deze materialen worden vaker gekozen voor ’s werelds beste piano’s en dit is natuurlijk niet zonder reden. De bruggen en de pin-blocks van de instrumenten worden gemaakt van esdoorn en beukenhout. De toetsen worden gemaakt van hoogwaardig noordelijk sparrenhout. Het gebruik van hout van hoge kwaliteit is van cruciaal belang bij het maken van muziekinstrumenten van hoge kwaliteit.

Merken van Pearl River Piano Company

Ritmüller

Ritmüller is een van de meest bekende namen in de pianobouw. De merknaam Ritmüller bestaat al vanaf het einde van de 18e eeuw toen het bedrijf werd opgericht door Andreas Georg Ritmüller en zijn zoon Gottlieb Wilhelm Ritmüller (1772-1829). Het bedrijf begon met de productie van luiten, gitaren en harpen in Göttingen, Duitsland. Het bedrijf begon in 1795 met de productie van piano’s in hun werkplaats. Na de dood van Andreas Georg Ritmüller in 1800 werd het bedrijf officieel G.W. Ritmüller genoemd.

Later kwamen de twee zonen van Gottlieb Wilhelm Ritmüller bij het bedrijf, Johann Wilhelm Ritmüller (geboren in 1802) en Johann Martin Ritmüller (geboren in 1803). Gottlieb Wilhelm Ritmüller overleed in 1829 en vanaf dat moment werd het bedrijf omgedoopt tot W. Ritmüller & Sohn. In 1890 ging het bedrijf helaas failliet en werd het verkocht. Met wisselende eigenaren en partners ging de productie verder in Göttingen en later in Berlijn.

Het bedrijf werd in 1901 omgevormd tot GmbH en vervolgens in 1920 tot AG. Na financiële moeilijkheden werden de faciliteiten in 1929 verhuurd aan Gebr. Niendorf Pianofortefabrik AG. In 1933 werd W. Ritmüller & Sohn AG geliquideerd.

In 1990 registreerde de Pearl River Piano Group in China het handelsmerk "Ritmüller" in Duitsland, toen wereldwijd, en gebruiken sinds 1997 de merknaam "Ritmüller" voor hun premium piano's. Hiermee werd Ritmüller nieuw leven in geblazen.

Kayserburg

Kayserburg is een van de grotere merken op de pianomarkt. Dit komt omdat het merk onderdeel is van de Pearl River Piano Company. Het merk is opgericht door een Zwitserse piano designer, Lothar Tomma. De pianobouwers van het merk worden zorgvuldig geselecteerd en zijn onder toezicht van Zwitserse hoofd technicus Stephan Mohler. De piano’s hebben een Europees design. Pearl River Piano Company heeft ook een Kayserburg Concert hall geopend. Het concert hal is onderdeel van de Pearl River Piano Company en is ook bij de fabriek gevestigd.

Pearl River Piano Company heeft een speciale lijn ontwikkeld voor Kayersburg. Deze lijn heet de Étoile collection. De vleugels en piano’s uit deze collectie zijn gemaakt van exotisch hout. Hierdoor krijgen de vleugels een

Pearl River

Het bedrijf heeft ook een eigen merk aan piano’s. De piano’s hebben een rijke toon en hebben een fijn speelgevoel. Het eigen merk van Pearl River bestaat uit drie verschillende series: Traditional series, European series en Prestige series.

Pearl river piano

Tweedehands piano’s bij Oostendorp Muziek

Bij Oostendorp Muziek is er een wisselend aanbod aan tweedehands Pearl River piano’s te vinden. Bij Oostendorp Muziek worden tweedehands piano’s altijd grondig nagelopen in onze werkplaats. Waar nodig worden deze gereviseerd. De piano’s worden altijd gereinigd en krasvrij gemaakt, zodat ze weer klaar staan voor tientallen jaren speelplezier!

Plan hier een gratis afspraak

Gerelateerde teksten:

Ritmüller piano

Zimmermann piano

Geyer piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg