Beide showrooms zijn ook op Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) geopend!


Wurlitzer

Wurlitzer piano

Het merk Wurlitzer begon in 1880 met het zelf produceren van akoestische piano’s, maar daarvoor verkocht het bedrijf al geïmporteerde instrumenten. Het bedrijf kreeg vooral bekendheid in de jaren 50. In die tijd werd de Wurlitzer piano geïntroduceerd, een elektromechanische piano die tussen 1955 en 1982 werd verkocht. Daarnaast maakte Wurlitzer veel laag-segment piano’s. Inmiddels is het bedrijf onderdeel van Baldwin Piano Company en Gibson Guitar Corporation.

Wurlitzer elektronische piano

De bekende ‘Wurlitzer electronic piano’ was nog compleet anders dan de huidige digitale piano’s. Waar tegenwoordig bij het indrukken van de toetsen een vooraf opgenomen sample te horen is, sloegen bij de Wurlitzer de toetsen metalen plaatjes waarbij het geluid werd opgenomen en versterkt. De Wurlitzer piano had 64 toetsen en een ingebouwde luidspreker. Het instrument wordt niet meer nieuw gemaakt en tweedehands is het karakteristieke instrument ook vrijwel niet te koop.

De moderne digitale piano

Tegenwoordig zijn er voor elke toets vele verschillende samples, zodat een zachte aanslag een ander geluid krijgt dan een harde aanslag. Hoe meer klanken, hoe meer nuance in het spel mogelijk is. Benieuwd naar welke digitale piano’s bij Oostendorp Muziek te vinden zijn? Bekijk het hieronder!

digitale piano's

Gerelateerde teksten:

Fazer piano

Fazioli piano

Feurich piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg