U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Baldwin piano

Baldwin piano

Baldwin is een Amerikaans pianomerk dat al ruim 150 jaar bestaat. Pianoleraar Dwight Hamilton Baldwin startte in 1862 het bedrijf en is lange tijd de grootste producent van toetsinstrument geweest in Amerika. Inmiddels is de productie van Baldwin verplaatst naar China, waar het tegen lagere kosten geproduceerd kan worden.

Andere merknamen van Baldwin: Wurlitzer, Chickering, Hamilton en Howard

In de jaren dat Baldwin bestaat heeft het ook piano’s uitgebracht onder andere merknamen, de meest bekende hiervan is de Wurlitzer. Wurlitzer werd overgenomen in 1988, daarvoor had het merk veel succes met de elektrische piano. In 2009 stopte Baldwin met het gebruiken van de naam Wurlitzer. Ook de andere merknamen zoals Chickering, Hamilton en Howard worden niet meer gebruikt voor nieuwe piano’s

Huidige productie Baldwin piano

Baldwin produceert 6 verschillende vleugels en 10 verschillende piano’s. De Baldwin vleugels zijn verkrijgbaar in de maten: 148, 152, 165, 178, 190 en 211 centimeter. In 2008 is een groot deel van de productie van Baldwin verplaatst naar China.

Baldwin piano bij Oostendorp Muziek

In Nederland zijn weinig piano’s van het merk Baldwin te vinden, het merk richt zich namelijk vooral op de Amerikaanse markt. Af en toe hebben wij een tweedehands Baldwin piano in onze winkel staan. Bent u benieuwd naar het huidige aanbod? Bekijk via onderstaande button alle tweedehands piano’s!

Tweedehands Baldwin piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg