Sale tot 30% korting | Koningsdag zijn we geopend 


banner bernstein piano

Bernstein piano's

Bernstein is van oudsheer een Duits pianomerk. In de jaren 60 werd Bernstein overgenomen door een Japans pianomerk. Vanaf dat moment worden de piano’s in Japan geproduceerd, net zoals Kawai en Yamaha. Bernstein is een erg goed pianomerk dat kwalitatief gezien er goed is. De instrumenten van Bernstein worden vooral verkocht in Australië.

Plan hier een gratis afspraak

Japan

Her merk Bernstein werd vanaf de jaren 60 in Japan geproduceerd. De fabriek was gevestigd in Hamamatsu. Het merk verhuist later ook naar Korea en China. Op dit moment worden de instrumenten van Bernstein in China geproduceerd.

Australisch pianomerk

Vanaf 1979 ontstaat het plan om Bernstein uit te brengen op de Australische markt. Het is het plan om Bernstein een van de belangrijkste Australische pianomerken te laten worden. Uiteindelijk lukt dit in de jaren 80 van de vorige eeuw. Op dit moment worden de piano’s van Bernstein door heel Australië verkocht.

Bernstein piano

Een tijdlijn van Bernstein door de jaren heen (vanaf Australië in 1980 tot 2008)

In 1978 werd Music Nominees Wholesales opgericht om de aankoop van een groep winkels in Victoria te ondersteunen. Een jaar later in 1979 werd pianohandelaar Bernies Music Land benaderd om te helpen bij de immigratie van een Maleisiër die Bernstein-piano’s distribueerde in Maleisië. Dit was ook het eerste jaar dat algemeen directeur Bernie Capicchiano de Frankfurt Music Messe bijwoonde en de heer Jan Thurmer van Thurmer Pianos ontmoette in Horve Duitsland.

In 1980 ging Bernie Cappicchiano opnieuw naar Frankfurt Music Messe waar hij Klaus Fanner ontmoette, een bekende piano-ontwerper. Het jaar daarop begonnen de onderhandelingen met de Koreaanse fabrikant Handok voor de eerste levering van Bernstein piano’s voor de Australische markt. In 1983 kreeg pianodesigner Klaus Fanner een contract met Samick Piano Manufacturer uit Korea. In 1985 arriveerde de eerste Samick-modellen.

In 1986 lanceerde Samick hun nieuwe Klaus Fenner Series op de Frankfurt Music Messe. De serie bestond uit 4 staanders (108, 110, 118 en 127) en 3 grand piano’s (172, 205 en 223). Het 108 model uit de staanders werd de ‘challenge’ genoemd, omdat het elke piano in zijn formaat zou uitdagen voor aanslag en klank. Bij terugkomst in Australië bestelde Bernie de nieuwe modellen exclusief als het merk Bernstein voor Australië en startte een groot promotieplan. Dit bracht succes, want de modellen uit de serie van Klaus Fenner wonnen een Olympic Design Award en werden geprezen in Australië. Hiermee was de merknaam Bernstein geregistreerd en bekender in Australië.

In 1988 komt Klaus Fenner speciaal voor Bernstein naar Australië. Hij dirigeerde een seminar voor 90 mensen aan het Preston College of Technology en hij woonde Bernstein zijn eerste pianoconcours bij in Malvern. Het model 205 van Bernstein werd na afloop gekocht door Whitehorse Council gekocht voor hun Performing Arts Centre.

Een jaar later in 1989 bezoekt Jan Thurmer Melbourne. Door een gesprek met Max Cooke en Darryl Coote ontstond het idee voor een radioprogramma genaamd ‘The Bernstein Piano Hour’. De opnames werden gemaakt met het 172 model van Bernstein.

In 1990 wordt er een nieuw magazijn en hoofdkantoor opgericht voor Bernstein Australië aan de Canterbury Road in Ringwood. Bernstein was het favoriete pianomerk van de inkoopgroep World of Music en stond in 38 winkels in heel Australië. In Europa werden de modellen 110 en 118 zeer geprezen naar grondige tests.

In 1991 werd Bernstein Masterclasses geïntroduceerd als aanvulling op de Bernstein Piano Competition, die ook in Shepparton werd geïntroduceerd. In 1992 kreeg Bernstein een Trademark bescherming in Australië. In 1992 breidde de Shepparton Piano Competition uit tot de Australian National Piano Award met zeer grote prijzen. Er werden Bernstein piano’s gebruikt voor de finales in 1994, 1998 en 2000. Om de komst het model 225 Grand te vieren, werd er een nieuwe cd met de naam ‘Teamwork’ opgenomen. In dit jaar exposeerde Bernstein voor het eerste met haar instrumenten op de Piano Tuners Convention in Canberra.

In 1993 kwam het nieuwe 225 Grand-model van Bernstein op de markt. Het model werd beschikbaar gesteld voor een reeks kamerconcerten in verschillende National Trust-gebouwen, waaronder Rippon lea Estate in Elsternwick. Het succes van de concerten bracht de National Trust ertoe de vleugel aan het einde van het volgende jaar aan te schaffen. Tijdens de economische recessie hebben de Bernstein-retailers het economisch zwaar.

In 1995 werd er opnieuw een nieuw model geïntroduceerd, de 108PN. Het nieuwe model kreeg de naam ‘Cadet’. Hij was erg dynamisch voor zijn omvang en hielp Bernstein de verkoop in Australië terug te winnen. Een klant in Korea selecteerde het 275-model van de concertvleugels om samen met Klaus Fenner een nieuw ontwerp te maken.

In 1998 trad Bernstein op de Nieuw Zeelandse pianostemmersconventie in Auckland, samen met South Pacific Distributors. In 1999 kwam Samick president Baik Lee langs in Australië. In het jaar 2000 werden de World Serie-modellen uitgebracht van Bernstein. Bernie bezocht in dit jaar de pianofabriek in Yantai Longfeng in China.

In 2003 ging Bernstein op bezoek bij de nieuwe eigenaren van Samick. In dit jaar kwam ook de introductie van het nieuwe Indonesische 112 model ‘Select’. In het jaar 2005 overleed Klaus Fenner, 3 maanden voor zijn 80ste verjaardag. In maart 2005 kondigde Samick de stopzetting van de Koreaanse modellen aan. Bernstein Australië kiest voor de modellen Yantai/Ningbo voor de Australische markt. Hiervan waren de eerste modellen de 115 ‘Avanti, de 123 ‘Applause’ en de baby grand van 151 cm. Bernie bezoekt de fabriek in Ningbo in november 2005.

In 2006 kwam de Hailun series uit Ningbo uit en dit werd erg goed ontvangen in Australië. De rechtopstaande modellen Allegro en Elegance werden toegevoegd evenals 2 verschillende vleugels. In 2007 bezochten de Australische dealers van Bernstein de fabriek in Ningbo, China om de nieuwe concertvleugels te bekijken. In 2008 bezoekt Hailun Chen Australië. Hij komt om een concertvleugel te selecteren voor de openingsceremonie van de Olympische spelen in Peking.

Een aantal punten waarop de fabriek van Bernstein onderscheidend is:

  • Japanse high-tech verwerking: een machine wordt gedurende het hele productieproces gebruikt om er voor te zorgen dat het proces nauwkeurig verloopt.
  • Montageprecisie: dit wordt gerealiseerd door vijfassige technologie toe te passen in de kwaliteitsconsistentie.
  • Toets bed stabiliteit: Een van de meest voorkomende problemen van een in China geproduceerde piano is het kromtrekken van het toets bed. Hailun heeft een T-vormige metalen versterking gemaakt om ervoor te zorgen dat het toetsenbed stabiel blijft en niet meer kromtrekt.
  • Stabiliteit van het pinblok: in de 20 jaar dat Hailun pianoonderdelen produceert, hebben ze een uitstekend stempen- en pinbloksysteem gecreëerd.
  • Stabiliteit van de snaarafstemming: Hailun importeert Duitse Roslau-snaren om de hoogste internationale normen te garanderen. Hailun heeft een machine ontwikkeld om de snaren automatisch aan te drukken, om de elasticiteit van de snaar te verminderen en de stemstabiliteit te vergroten. Dit proces is tijdbesparend en zeer betrouwbaar.

Benrstein piano

Tweedehands piano’s bij Oostendorp Muziek

Bij Oostendorp Muziek is er een wisselend aanbod aan tweedehands Bernstein piano’s te vinden. Bij Oostendorp Muziek worden tweedehands piano’s altijd grondig nagelopen in onze werkplaats. Waar nodig worden deze gereviseerd. De piano’s worden altijd gereinigd en krasvrij gemaakt, zodat ze weer klaar staan voor tientallen jaren speelplezier!

Tweedehands Baldwin piano

Gerelateerde teksten:

Schimmel piano

Schiedmayer piano

Perzina piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg