Muzikale MeiMaand Voordeel tot wel 30% korting


Banner Steinbach pianoSteinbach piano

Het merk Steinbach is een Duits pianomerk. Dat heeft bestaan in de 20ste eeuw. Op dit moment worden er geen nieuwe Steinbach piano’s meer geproduceerd. Het is dus alleen mogelijk om tweedehands Steinbach piano’s aan te schaffen.

Tweedehands Baldwin piano

Geschiedenis

In 1922 werd de fabriek van Steinbach piano gebouwd. De eerste fabriek van Steinbach werd gebouwd in Dresden, Duitsland. Al snel werden er meerdere fabrieken gebouwd in Duitsland om de piano’s van Steinbach te produceren. In de tweede wereldoorlog werden de fabrieken van Steinbach gebombardeerd. Na de bombardementen werden er geen nieuwe Steinbach piano’s meer gebouwd door Steinbach zelf.

De naam van Steinbach werd later gebruikt door Mason & Risch. Mason & Risch was een Canadese pianoproducent. In 1950 werd Mason & Risch overgekocht door de Winter Piano Company en vanaf 1972 werd de merknaam Mason & Risch niet meer gebruikt.

Steinbach piano

Steinbach nu

Op dit moment worden er geen piano’s meer geproduceerd van Steinbach. De naam Steinbach is wel overgenomen door een aantal andere fabrikanten/pianoleveranciers. Deze piano’s zijn dus geen echte Steinbach piano’s. Zo worden er nog wel piano's geproduceerd onder de naam van Alex Steinbach. Deze piano’s worden echter geproduceerd door Samick en niet door Steinbach zelf en deze piano’s komen uit Azië en dus niet uit Duitsland, zoals de originele Steinbach piano’s. De piano’s van Alex Steinbach zijn nog wel nieuw te verkrijgen en ze worden nog steeds geproduceerd in Azië en de Steinbach piano’s zijn alleen tweedehands te verkrijgen.

Steinbach piano

Steinbach bij Oostendorp Muziek

Wilt u meer weten over Steinbach piano’s of over andere pianomerken? In onze winkel hebben wij een wisselend aanbod aan tweedehands Steinbach piano’s. U kunt via onderstaande button een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Tweedehands piano’s bij Oostendorp Muziek

Bij Oostendorp Muziek is er een wisselend aanbod aan tweedehands Steinbach piano’s te vinden. Bij Oostendorp Muziek worden tweedehands piano’s altijd grondig nagelopen in onze werkplaats. Waar nodig worden deze gereviseerd. De piano’s worden altijd gereinigd en krasvrij gemaakt, zodat ze weer klaar staan voor tientallen jaren speelplezier!

Plan hier een gratis afspraak

Gerelateerde teksten:

Yamaha U1 piano

Yamaha U3 piano

Zimmermann piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg