Yamaha Clavinova Piano

Yamaha Clavinova

Yamaha is begonnen met akoestische piano's, maar is inmiddels ook al jaren marktleider in de digitale piano-wereld. Yamaha Clavinova is een langlopende serie digitale piano's; de allereerste Clavinova kwam al in 1983 uit. Sinds die tijd heeft Yamaha al meer dan 50 modellen Clavinova uitgebracht, elk nieuw model weer beter dan de vorige. Vele pianisten hebben al gekozen voor een Clavinova piano in hun woonkamer vanwege de hoge kwaliteit. De naam Clavinova is een samentrekking van “clavier”, toetsinstrument, en “nova”, nieuw; een waardige naam gezien de innovatieve piano’s die Yamaha ontwerpt voor de Clavinova serie. Op deze pagina kunt u meer lezen over de verschillende modellen in de Yamaha Clavinova serie, waaronder de drie hoofdcategorieën, de CLP-piano's, de CVP-piano's en de CSP-piano's.

Bekijk Yamaha Clavinova piano's

Officiële Clavinova dealer

Oostendorp Muziek is met slechts enkele andere dealers in Nederland uitgeroepen tot officieel Yamaha Clavinova Lifestyle Center. Als officieel Yamaha dealer hebben wij de complete serie staan van de CLP piano's, CVP piano's en CSP piano’s. Kom langs om in de showroom de kwaliteit van Clavinova te ervaren.

Yamaha Clavinova CLP

De Yamaha CLP-serie is voornamelijk gericht op het creëren van een hoge geluidskwaliteit en een vertrouwd gevoel, kortom het verzorgen van een ervaring die zo dicht mogelijk bij een echte akoestische piano komt. Naast een goede pianoklank kun je op deze piano nog diverse andere klanken kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om strijkers, orgels, e-piano’s en diverse andere klanken te kiezen. De CLP piano’s blinken echter uit door de kwaliteit van de pianoklank. Door gebruik te maken van topmaterialen is het Yamaha gelukt een realistisch touche te realiseren. Dit maakt deze digitale piano’s heel geschikt om te gebruiken voor pianoles. Binnen de CLP-serie zijn piano’s in verschillende prijsklassen te vinden, waardoor Yamaha Clavinova piano’s ook beschikbaar is voor de beginner of de pianist met een iets minder ruim budget. 

Klank van prachtige concertvleugels

De CLP piano’s bevatten een bijzonder rijk en realistisch sample van de beroemde Yamaha CFX concertvleugel. De samples zijn gemaakt met behulp van Binaural Sampling technologie, waarbij twee microfoons worden gebruikt om de positie van het gehoor van de pianist te simuleren bij het opnemen van de samples. Het geluid krijgt hierdoor een waarheidsgetrouwe ruimtelijkheid wanneer u een hoofdtelefoon draagt. Naast de CFX heeft de CLP ook een sample van de legendarische Bösendorfer Imperial vleugel. 

Gedetailleerd geluid en realistisch klavier

Smooth Release

Deze technologie reproduceert de sprankelende, felle klank die een piano geeft bij staccato spel en het zachte uitstervende geluid dat een piano geeft bij legato spel (het langzaam loslaten van de toetsen).

Key-Off samples

Bij een akoestische piano vindt er een subtiele verandering in de klankkleur wanneer de pianist de toetsen loslaat. De demper zakt dan weer op de snaren en dempt het geluid. de Key-Off samples bestaan uit opnames van dit kleine geluidsdetail en geven het digitale pianogeluid een extra dimensie en meer realisme.

GrandTouch klavier

In de hogere modellen van de CLP-lijn vindt u het GrandTouch klavier van Yamaha. GrandTouch is ontworpen om de aanspreekbaarheid van een vleugel te reproduceren met individueel gewogen en uitgebalanceerde toetsen, contragewichten en synthetisch ivoor en ebbenhout toetsbeleg. Het gevoel van een vleugelklavier wordt hiermee succesvol benaderd met een indrukwekkend dynamisch bereik, verhoogde controle voor de pianist en een genuanceerd geluid.

Bekijk hier de CLP piano's.

Yamaha Clavinova CVP

De Yamaha CVP piano’s hebben veel van dezelfde hoogwaardige piano-eigenschappen als de CLP piano’s maar zijn toch volledig uniek dankzij de vele styles, voices en extra functies zoals een microfoonaansluiting die de CVP piano’s bevatten. U hebt de beschikking over een compleet orkest of een complete band in uw huiskamer. Deze eigenschappen zijn normaal gesproken enkel te vinden in keyboards en stage piano’s; de combinatie met een hoogwaardige digitale piano is daarom extra bijzonder. Verder kunt u opnemen op de CVP-piano’s en deze opnames dan later weer bewerken. Het is bijvoorbeeld mogelijk eerst een pianopartij in te spelen en dan later de extra instrument op te nemen. De Music Finder functie kunt u gebruiken om bij bekende songs direct de juiste klank en het ritme te kiezen. Dit maakt de CVP tot een van de meest gebruiksvriendelijke digitale piano’s die op dit moment op de markt te verkrijgen zijn.

Music Guide met follow lights

Door de music guide functie is het heel gemakkelijk om voor de beginner al snel tot een goed klinkend resultaat te komen. Er gaan namelijk lampjes branden boven de toets die u in moet drukken. Op deze manier is het zelfs voor mensen die geen bladmuziek lezen mogelijk een onbekend lied te spelen. Nieuwe nummers leren is eenvoudig en leuk met de follow lights.

Digitale piano van hoge kwaliteit

De gehele Yamaha CVP serie maakt gebruik van het GrandTouch klavier en heeft daarmee dus een zeer realistische aanslag. Het geluid van de CVP heeft dezelfde details en nuances als de CLP piano’s. Ook de CFX concertvleugel en Bösendorfer Imperial zijn toegevoegd aan de CVP piano’s. 

Voices

De CVP-lijn bevat een enorme verscheidenheid aan voices; maar liefst 1300-1600 verschillende geluiden waaronder akoestische piano’s en vleugels, e-piano’s, gitaar, choir, strijkers, orgels, blazers, synthesizers en meer. U kunt de voices ook combineren of effecten gebruiken om uw eigen sound te creëren. 

Styles

Styles geven u muzikale en ritmische begeleiding in een grote variëteit aan muziekgenres. Wanneer u met een style speelt hoeft u met uw linkerhand enkel een akkoord aan te geven op het ritme, en u krijgt een volledige muzikale begeleiding op de achtergrond. Met uw rechterhand kunt u dan de melodie spelen. Zo kunt u op een eenvoudige manier prachtige muziek maken. 

Vocal Harmony

Om de performance helemaal af te maken kunt u ook een microfoon aansluiten op de CVP piano en uzelf begeleiding bij het zingen. Over uw stem kunt u vervolgens ook effecten gebruiken met Vocal Harmony of zelfs volledig veranderen met de Vocoder.

Yamaha Clavinova CSP

De Yamaha CSP modellen waren de eerste digitale piano’s die volledig via tablet worden aangestuurd. De bediening is daardoor erg overzichtelijk en eenvoudig, en er gaat een wereld aan mogelijkheden open. De functies die de CSP bevat zijn grotendeels gelijk aan de CVP, met als grootste verschil de besturing via app in plaats van het interface op de piano zelf.

Smart Pianist app bij de CSP

De Smart Pianist app kan muziek analyseren en unieke bladmuziek voor u creëren. U laadt simpelweg een audio nummer naar keuze in de app en kiest “Audio to Score”. De app analyseert het nummer en maakt bladmuziek. U kunt er ook op de CSP voor kiezen om de follow lights boven de toetsen op te laten lichten zodat u kunt zien welke toets u moet aanslaan om op een leuke en eenvoudige manier uw favoriete muziek in te studeren.

Yamaha Clavinova Vleugels

Binnen de verschillende Clavinova lijnen heeft Yamaha een aantal vleugels uitgebracht. In de CLP en CVP lijn kunt u prachtige digitale vleugels vinden. Beide vleugels hebben een uiterst realistische aanslag en prachtig pianogeluid. De CVP digitale vleugel heeft daarnaast ook nog alle performance features van de CVP-lijn. Een digitale vleugel is heeft een klassiek en stijlvol uiterlijk en levert een unieke bijdrage aan uw woonkamer of studio. De ruimtelijke plaatsing van de speakers in de kast van de digitale vleugel geeft bovendien een extra natuurgetrouw geluid.

Apps van Yamaha

Smart Pianist

Naast volledige besturing voor de CSP-piano’s, kunt u Smart Pianist ook bij de CLP en CVP gebruiken voor gedeeltelijke besturing en een leuke variatie aan pianolessen. De pianolessen zijn gebaseerd op de paar honderd MIDI-songs die de app rijk is. Wanneer u opzoek bent naar andere of meer nummers kunt u deze aanschaffen via Yamaha MusicSoft.

MusicSoft Manager

Deze app kunt u met name bij CVP gebruiken om content van uw piano te beheren en op een eenvoudige wijze nieuwe nummers voor bijvoorbeeld de follow lights lessen toe te voegen.

My Music Recorder en Piano Dairy

Deze beide apps zijn gemaakt om uw vooruitgang op de piano vast te leggen. Met de Piano Dairy kunt u uw pianospel opnemen via de Yamaha i-MX1 kabel, waarna u het eenvoudig kan uploaden naar Youtube. Ook kunt u bijhouden wanneer u oefent en bij meer speeltijd krijgt u nieuwe geluiden om uit te proberen. De My Music Recorder app is een iets simpelere versie van de Piano Dairy bedoeld voor ouders om de dagelijkse muzikale verrichtingen van hun kinderen bij te houden, op te nemen en te bewaren en delen.

Visual Performer app Yamaha

De Visual Performer app visualiseert uw muziekspel; sluit uw iPhone of iPad eenvoudig aan op uw instrument en de app laat een grafische animatie zien. De visuals veranderen op basis van uw ritme, toonhoogte en de intensiteit van uw spel.

Yamaha Clavinova bekijken

Page tags :

Digitale Piano
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg