U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Langetermijn verhuur Vleugel

Het spelen op een goede akoestische vleugel is en blijft een unieke ervaring. De klank is rijk, levendig en natuurlijk. Ieder instrument heeft zijn eigen karakter, waardoor de keuze voor de juiste vleugel heel persoonlijk is. Een vleugel aanschaffen kan daarom een investering voor het leven zijn en dat doet u natuurlijk niet zomaar. Oostendorp Muziek biedt daarom de mogelijkheid om een vleugel te huren alvorens u tot koop overgaat. En mocht de liefde voor het instrument niet blijvend zijn, dan halen wij de vleugel uiteraard weer op. Op deze manier zit u nergens aan vast.

U huurt al een vleugel vanaf € 120,00 per maand, verderop op deze pagina kunt u doorklikken naar de verschillende prijscategorieën, waarna u een actueel overzicht krijgt van de te huren vleugels. Uiteraard bent u van harte welkom in onze showroom om (samen met onze specialisten) verschillende instrumenten te bekijken en proberen om zo de vleugel te vinden die het best bij u past.

Met het aanbieden van een huurmogelijkheid maken wij het voor u mogelijk om piano te spelen op een goed instrument, zonder dat u risico loopt. U hoeft dan niet een goedkope tweedehands vleugel via Marktplaats te kopen. Niets is vervelender dan pianospelen op een piano die onregelmatig speelt en vals klinkt. Daarnaast is het ook een uitstekende gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met het instrument om te bekijken of de vleugel echt bij u past. Accessoires zijn bij huur optioneel en kunt u naar eigen smaak en wens uitzoeken bij ons in de winkel.

Oostendorp Muziek biedt u:

 • Een flexibel huursysteem met een looptijd van 6 maanden.
 • Scherpe tarieven, bestaande uit huur, borgsom en transportkosten.
 • De mogelijkheid om na de huurperiode de vleugel te kopen, de huur te verlengen, de vleugel te retourneren of toch een ander instrument uit te zoeken.
 • Als u na de huurperiode besluit om de vleugel te kopen, dan worden de betaalde huur en borg van de eerste periode 100% in mindering gebracht op de aanschafprijs.
 • U kunt de huurperiode ongelimiteerd verlengen.
 • Bij de huur aangeschafte accessoires worden, indien gewenst, teruggekocht door Oostendorp Muziek tegen (maar liefst) 50% van de aankoopprijs.
 • Tijdens de huurperiode geniet u van de Oostendorp garantie op uw vleugel.

Neem hier contact met ons op


Mogelijkheden en tarieven vleugel huren

Termijn Termijnbedrag Borg Omschrijving
6 maand € 120,00 / maand € 400,00 Tussen € 6.000,00 en € 7.000,00
6 maand € 170,00 / maand € 500,00 Tot € 7.000,00 en € 9.000,00

Transportkosten voor uw huurvleugel

Binnen Nederland zijn de transportkosten voor uw huurvleugel € 150,00. Deze transportkosten gelden voor levering op de begane grond en op locaties waarbij een geschikte lift aanwezig is, waar de vleugel in past. Bij overige situaties kunnen de tarieven variëren tussen de € 150,00 en € 800,00. U kunt contact met ons opnemen voor een passende prijsopgave.

Wij streven ernaar om het huren van een vleugel zo aantrekkelijk mogelijk voor u te maken en daarom houden wij de transportkosten zo laag mogelijk. Daarnaast zijn deze kosten inclusief het stemmen en speelklaar maken van de vleugel. Doordat wij gebruik maken van professionele transportmiddelen, raakt de vleugel niet ontstemt tijdens het vervoer. Zo wordt de vleugel keurig gestemd bij u thuis afgeleverd en kan het speelgenot beginnen. Wanneer u tijdens de huurperiode de vleugel nogmaals wilt laten stemmen, is dit voor uw eigen rekening. 

 

Rekenvoorbeeld huurtarief

Stel, u wilt een vleugel huren met een verkoopprijs van € 7.995,00 heeft. Deze valt in de categorie van € 170,00 per maand met een borgsom van € 500,00 (zie overzichtstabel over de mogelijkheden en tarieven). U woont in Nederland op de begane grond, dus de transprtkosten zijn € 150,00. Dit resulteert in de volgende rekensom:

Huur voor 6 maandan 6 x € 170,00 = € 1020,00
Borgsom € 500,00
Transportkosten € 150,00
Totale huurtarief € 1670,00

Als u na de huurperiode besluit om het instrument aan te schaffen, worden de reeds betaalde huur en borg in mindering gebracht op de verkoopprijs:

Verkoopprijs piano € 7.995,00
Restitutie huur & borg € 1.520,00
Resterende aanschafprijs € 6.475,00


Voorafgaand aan de huurperiode

Een vleugel uitkiezen

In onze showroom kunt u een goede keus maken voor een vleugel. Wij hebben een doorlopend ruim aanbod van diverse merken, leeftijden en uitvoeringen. Onze specialisten denken graag met u mee en kunnen u goed adviseren welk instrument past bij uw wensen en situatie.

Een piano uitgezocht, hoe nu verder?

Nadat u uw vleugel heeft uitgezocht stellen wij samen met u een huurovereenkomst op, hiervoor hebben wij een kopie van uw identiteitsbewijs nodig. U krijgt een kopie van de overeenkomst en de voorwaarden mee naar huis. Vervolgens nemen wij contact met u op om een afspraak te plannen voor de aflevering. Omdat elke afgeleverde vleugel eerst een uitgebreide eindcontrole en goede stembeurt krijgt, streven wij ernaar om piano's binnen 4 weken bij u thuis af te leveren. Het totale bedrag van 6 maanden huur dient u in een keer te betalen, dus niet in maandelijkse termijnen. Op die manier hebben wij er geen extra werk mee en kunnen wij onze huurprijzen laag houden. Bovendien hoeft u er gedurende de huurperiode niet meer naar om te kijken.

Einde van de huurperiode

Tegen het einde van de huurperiode nemen wij weer contact met u op om de vervolgstappen met u te bespreken. Wij bieden u dan de volgende keuzes:

 1. U schaft het gehuurde instrument aan met restitutie van de huur en borg.
 2. U schaft in onze showroom een ander instrument aan, ook met restitutie van de huur en borg. De prijs van dit instrument dient minstens 75% van de prijs van het gehuurde instrument zijn.
 3. U verlengt de huur voor nogmaals 6 maanden. Wanneer u na een verlenging de vleugel alsnog aanschaft, wordt alleen de eerste huurperiode gerestitueerd. U kunt onbeperkt blijven verlengen.
 4. U laat de vleugel door ons retourneren. De betaalde borgsom wordt dan verrekend met de extra transportkosten voor het ophalen van het instrument.

U krijgt bij ons geen kleine lettertjes en stilzwijgende verlengingen, maar een overzichtelijke huurovereenkomst, waar alle mogelijkheden duidelijk in beschreven staan. Daarnaast nemen wij altijd zelf contact met u op, voordat de overeenkomst verlopen is. Ook bij een verlenging. U hoeft nergens aan te denken. Wij doen er alles aan om u te ontzorgen, zodat u alleen maar hoeft te denken aan pianospelen. Heeft u interesse of vragen over het huren van een akoestische vleugel? Neem dan via onderstaande button contact met ons op!

Contact opnemen