SALE tot wel 30% korting


Kawai MP 10 stagepiano

Uitverkocht
Kawai MP 10 stagepiano is niet meer leverbaar. Bekijk hieronder de opvolger van dit product. Lees meer >
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Niet opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Niet opgesteld Thuisbezorging

Meer informatie

Meer Informatie

Al wanneer men achter de Kawai MP10 plaats neemt, merkt men dat er iets buitengewoons gaat gebeuren. Misschien is het de reflectie van de handen in de voorkant van het iets hoger aangebrachte bedieningspaneel of eenvoudig de fraai klinkende naam van een familie die zich al sinds 80 jaar aan de pianobouw wijdt. In ieder geval is het een gecultiveerd instrument dat men snel op zijn waarde weet te schatten.

Klavier

Gun u de tijd om met de toetsen te spelen – eerst zacht en behoedzaam, maar dan met volle overgave en hartstocht. Geniet van alles wat u van een eersteklas stagepiano mag verwachten: de kwaliteit van de IvoryTouch toetsen onder uw vingers, de gelijkmatige beweging van de lange houten toetsen en de veeleisende afwerking als bij een echte concertvleugel. Pianomechanieken uit het huis Kawai behoren tot de besten uit de branche en ook het nieuw ontwikkelde RM3 Grand klavier van de MP10 vormt hier geen uitzondering. Alle 88 toetsen van de RM3 Grand klaviermechaniek in de MP10 zijn net als bij het akoestische voorbeeld compleet van hout vervaardigd. Het waagbalk mechaniek in het midden van de toetsen is een van de belangrijkste bestanddelen van de RM3 Grand klaviermechaniek om een natuurlijk bewegingsverloop – net als bij het akoestisch voorbeeld – te realiseren. Door het extra inzetten van tegengewichten in het voorste gedeelte van de bastoetsen – eveneens overgenomen uit het akoestische origineel – wordt het spelen van gevoelige pianissimo passages gemakkelijker. En tenslotte zorgt de drukpuntsimulatie voor een perfecte speelcontrole bij het pianissimo spel.

Sound

Een uitstekend mechaniek alleen is niet voldoende, want ook de klankkwaliteit moet aan de hoogste eisen voldoen. De pianisten van vandaag hebben in hun instrument klanken met veel variaties nodig om de afzonderlijke stukken in hun concerten een individueel tintje te kunnen geven. De MP10 overtuigt ook in dit opzicht. Om de beste resultaten voor de sectoren klassiek, pop en jazz te bereiken werden alle vleugels voor de opnamen steeds in drie varianten speciaal voorbereid en met de beste microfoonposities ingericht. De Ultra Progressive Harmonic Imaging (UPHI) technologie van de MP10 zet deze klank met maximale details met 88 toetsen sampling om. Bovendien staan er nog talrijke instelbare klankaspecten ter beschikking zoals diverse mechaniek- en dempergeluiden, snarenresonantie, demperresonantie en nog veel meer. Met evenveel zorg ging men ook bij de E-Piano Samples te werk. Of klassieke Tines, Reeds of Clavis – iedere toon werd hoogwaardig met de originele traditionele instrumenten opgenomen om de unieke karakteristieke eigenschappen (en ook af en toe voorkomende klankfouten) in volle omvang te realiseren. De grote keus aan hoogwaardige effecten wordt met een AMP simulator met een heel eigen karakter gecompleteerd. De MP10 biedt zes verschillende versterkermodellen van de pittige heldere Tweed Deluxe en het zachte jazz combo tot het rauwe brommen van een British blues of UK Class A. Het directe gebruik maakt het regelen van de vervorming, EQ en volume van de versterker mogelijk. Kies eenvoudig uw lievelings E-Piano klank, laat de versterker aanzwellen en duik in de wonderbaarlijke wereld van de Vintage keyboards. Tenslotte is er nog een keus aan strijkers en liggende sounds die uitstekend geschikt zijn voor het gebruik als Layersounds.

Bedieninsgemak

De intuïtieve en eenvoudige bediening is nog een pluspunt van de MP10, want wanneer het gordijn open gaat en u zich helemaal op uw spel moet concentreren, is het toch zeer ongunstig, wanneer u uw spel voor een kijkje in de gebruikershandleiding moet onderbreken. De bedieningselementen van de MP10 zijn overzichtelijk aangebracht. Iedere klankzone beschikt over een eigen volumeregelaar en speciale effecten, galm en parameter-instellingen, terwijl u met de vier vrij te beleggen draairegelaars naast de display verschillende karakteristieken in real time kunt aanpassen zonder dat u zich door eindeloze menu´s moet doorlezen. Daarbij voegt zich een 3-band EQ met parametrische midden bereiken.

USB / AUDIO

De MP10 is met USB aansluitingen uitgerust, zodat u een MIDI verbinding met een computer kunt maken of gegevens direct van een USB-stick kunt laden of opslaan. Met behulp van de ‘USB to Device’ functionaliteit kunt u eigen klanken, SETUPs of persoonlijke opnamen van het interne geheugen van het instrument op een USB-stick beveiligen om ze bijv. Met andere MP-gebruikers online uit te wisselen. USB-sticks kunnen tevens voor de weergave van MP3/ WAV Audio files of SMF-songs direct op uw MP-model worden gebruikt. Zo kunt u zich laten begeleiden door een compleet arrangement of akkoorden resp. De melodie van een nieuwe titel met de Loop functie oefenen. Het is zelfs mogelijk om uw spel direct als MP3/WAV Audio file of als SMF song op te nemen om het aan andere leden van de band per e-mail te sturen, op een computer te editeren of eenvoudig onderweg te beluisteren. Bovendien kan de MP10 zelfs externe audio-signalen via de LINE IN aansluitingen opnemen, wanneer het betreffende apparaat daaraan is aangesloten. Het volume kan via een regelaar worden ingesteld en het gewenste audio formaat kan eveneens worden geselecteerd. Produceer kristalheldere opnamen van uw spel eenvoudig en direct met de MP10.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum nee
Meegeleverde accessoires lessenaar, F-20 dubbelpedaal, netkabel en handleiding
Gewicht 31,8 kg
Diepte 42,8 cm
Breedte 138,0 cm
Hoogte 18,5 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in Wezep nee
Merk Kawai
Garantie 5 jaar
Kleur zwart
Polyfonie 192
Opslag Intern, USB to DEVICE
Aansluitingen XLR Outs met Ground Lift, Line Out 6,3mm (L/mono,R of 2x mono), Line In 6,3mm (L/mono,R), koptelefoo
USB-audio ja
Opnamefunctie MIDI en Audio
Effecten Reverb (7 types), Overige effecten (25 types met elk Dry/Wet, Speed, Depth, Rate)
Omschrijving klanken PIANO sectie (9), E.PIANO sectie (9), SUB sectie (9)
Aantal klanken 27
Aantal toetsen 88
Toongenerator Ultra Progressive Harmonic Imaging® (UPHI)
Ingebouwde speakers nee
Touchscreen nee
Soort display LCD monochroom
Afsluitbaar nee
Pedalen 2
Klavier Gewogen Graded Hammer en aanslaggevoelig
Artikelcode P002133