Wat is een silent piano?

Wat is een Silent Piano?

Een silent piano is een combinatie van een akoestische piano en een digitale piano. De silent piano is dus een normale piano met hamers en snaren, maar heeft ook eigenschappen van een digitale piano. Door het silentsysteem in te schakelen kunt u piano spelen met een hoofdtelefoon op. Uw omgeving zal uw pianospel niet meer horen u kunt ongestoord studeren.

BEKIJK SILENT PIANO

Hoe werkt een Silent Piano?

Normaal gesproken slaan de hamertjes tegen de snaren aan. Als het silentsysteem is ingeschakeld, is dat niet meer het geval. De hamertjes van de silent piano slaan dan tegen sensoren aan. Deze sensoren registreren hoe hard u de toets heeft aangeslagen en hoe lang u de toets indrukt. De signalen die de sensoren oppakken, sturen de ingebouwde samples aan.  

Mogelijkheden

Het allergrootste voordeel van een silent piano is natuurlijk dat u te allen tijde kunt genieten van uw piano. U hoeft niet te wachten tot het rustig is en u kunt ook spelen als bijvoorbeeld de kinderen op bed liggen. Een silent piano vergroot uw mogelijkheden om te spelen aanzienlijk. Verder kunt u extra klanken selecteren naast de pianoklank. Hier kunt u leuk mee experimenteren en het levert vaak ook muzikale inspiratie op!

Gecertificeerd Silent Piano specialist

Onze pianospecialist Jan van Loo heeft onlangs een certificaat behaald waardoor we nu officieel vakhandel zijn voor het AdSilent systeem. Wij kunnen dit systeem inbouwen en onderhouden. U weet dus dat u bij ons een piano koopt met een goed silent systeem!

Wilt u meer informatie over Silent Piano's?

Laat u goed informeren als u van plan bent een silent piano aan te schaffen. Bij Oostendorp Muziek kunt u kiezen uit verschillende merken silent piano's. Zoekt u een Yamaha silent piano? Of bent u toch meer gecharmeerd van de silent piano's van Kawai? Bij ons in de winkel kunt u het verschil horen. Het is ook mogelijk om een silent systeem in te bouwen in uw piano. Informeer naar de mogelijkheden.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft!

BEKIJK SILENT PIANO

Geen producten gevonden voor deze selectie.