Digitale vleugel huren

Bij Oostendorp Muziek is het zowel mogelijk een piano voor één dag te huren als voor langere termijn. Op deze pagina kunt u meer lezen over de lange termijn huur. Wilt u meer weten over de dagverhuur van een piano? Bekijk dan deze dagverhuur pagina


Lange termijn verhuur digitale vleugel

Bent u op zoek naar een volwaardige digitale vleugel met een prachtige klank en goede aanslag, maar wilt u het instrument niet meteen aanschaffen? Huur dan eerst een digitale vleugel en bepaal na 6 maanden of u het instrument wenst aan te schaffen of te retourneren. U heeft ook de mogelijkheid om de huurperiode te verlengen met nogmaals 6 maanden. Zo heeft u mooi de tijd om te kijken of de vleugel (en de nieuwe hobby) bij u past. En wanneer u de vleugel aanschaft, krijgt u altijd de huur van de eerste 6 maanden in mindering gebracht op de aankoopprijs.

De vleugels die in aanmerking komen, zijn van onze eigen Digital Classic serie. Deze bestaat uit een lijn digitale vleugels met de tijdloze, klassieke uitstraling van een akoestische vleugel. U kunt kiezen uit de modellen Grand en Mini Grand. Een digitale vleugel heeft zeer weinig onderhoud nodig. U hoeft het instrument bijvoorbeeld nooit te laten stemmen en met een hoofdtelefoon kunt u ongestoord dag en nacht oefenen. U heeft dus de voordelen van een digitale vleugel, gecombineerd met een schitterende authentieke uitstraling van een akoestische vleugel. De digitale componenten van de piano zijn van Yamaha, hiermee staat de Digital Classic serie garant voor een natuurlijke expressie en degelijke kwaliteit. Lees hier meer over Digital Classic piano's.

Met het aanbieden van een huurmogelijkheid maken wij het voor u mogelijk om piano te spelen op een goed instrument. Wij proberen met het verhuren van piano's de mogelijkheid om een goed begin te maken voor een aantrekkelijke prijs te stimuleren. Accessoires zijn bij huur optioneel en kunt u naar eigen smaak en wens uitzoeken bij ons in de winkel.

Oostendorp Muziek biedt u:

 • Een flexibel huursysteem met een looptijd van 6 maanden.
 • Scherpe tarieven, bestaande uit huur, borgsom en transportkosten.
 • De mogelijkheid om na de huurperiode de vleugel te kopen, de huur te verlengen, de digitale vleugel te retourneren of toch een ander instrument uit te zoeken.
 • Als u na de huurperiode besluit om de digitale vleugel te kopen, dan worden de betaalde huur en borg van de eerste periode 100% in mindering gebracht op de aanschafprijs.
 • U kunt de huurperiode ongelimiteerd verlengen.
 • Bij de huur aangeschafte accessoires worden, indien gewenst, teruggekocht door Oostendorp Muziek tegen (maar liefst) 50% van de aankoopprijs.
 • Tijdens de huurperiode geniet u van de Oostendorp garantie op uw vleugel.

Neem hier contact met ons op!


 

Mogelijkheden en tarieven digitale vleugel huren

Termijn Termijnbedrag Borg Digital Classic-vleugel
6 maand € 80,00 / maand € 300,00 Deluxe of Royal
6 maand € 120,00 / maand € 400,00 Elite

Transportkosten voor uw huurvleugel

Wij maken gebruik van professionele transportmiddelen. Binnen Nederland zijn de transportkosten voor uw huurvleugel € 150,00. Deze transportkosten gelden voor levering op de begane grond en op locaties waarbij een geschikte lift aanwezig is, waar de vleugel in past. Bij overige situaties kunnen de tarieven variëren tussen de € 150,00 en € 800,00. U kunt contact met ons opnemen voor een passende prijsopgave.

 

Rekenvoorbeeld huurtarief

Stel, u wilt een Digital Classic Mini Grand Deluxe huren. Deze valt in de categorie van € 80,00 per maand met een borgsom van € 300,00 (zie overzichtstabel over de mogelijkheden en tarieven). U woont in Nederland op de begane grond en betaalt € 150,00 voor het transport. Dit resulteert in de volgende rekensom:

Huur voor 6 maanden 6 x € 80,00 = € 480,00
Borgsom € 300,00
Transportkosten € 150,00
Totale huurtarief € 930,00

Als u na de huurperiode besluit om het instrument aan te schaffen, wordt de reeds betaalde huur en borg in mindering gebracht op de verkoopprijs:

Verkoopprijs vleugel € 3.795,00
Restitutie huurtarief € 480,00
Restitutie borgsom € 300,00
Resterende aanschafprijs € 3.015,00

Voorafgaand aan de huurperiode

Het kiezen van een digitale vleugel

Om te bepalen welke digitale vleugel u het meest aanspreekt is de juiste voorlichting van groot belang. Met onze 40 jaar ervaring in dit vak, weten wij precies waar u rekening mee moet houden. Uw smaak van groot belang: vindt u een warme klank mooi of een meer heldere klank? In de showroom laten wij de verschillen graag horen! Nadat alle wensen zijn besproken, blijven er uit het ruime aanbod digitale piano's dat opgesteld staat nog een paar over, die het beste bij uw wensen passen. Zo maken wij uw keuze makkelijk en overzichtelijk.

Een digitale vleugel uitgezocht, hoe nu verder?

Nadat u uw digitale vleugel heeft uitgezocht stellen wij samen met u een huurovereenkomst op, hiervoor hebben wij een kopie van uw identiteitsbewijs nodig. U krijgt een kopie van de overeenkomst en de voorwaarden mee naar huis. Vervolgens nemen wij contact met u op om een afspraak te plannen voor de aflevering. Omdat elke afgeleverde digitale vleugel eerst een uitgebreide eindcontrole krijgt, streven wij er altijd naar om piano's binnen 4 weken bij u thuis af te leveren. Het totale bedrag van 6 maanden huur dient u in een keer te betalen, dus niet in maandelijkse termijnen. Op die manier hebben wij er geen extra werk mee en kunnen wij onze huurprijzen laag houden. Bovendien hoeft u er gedurende de huurperiode niet meer naar om te kijken.

Einde van de huurperiode

Tegen het einde van de huurperiode nemen wij weer contact met u op om de vervolgstappen met u te bespreken. Wij bieden u dan de volgende keuzes:

 1. U schaft het gehuurde instrument aan met restitutie van de huur en borg.
 2. U schaft in onze showroom een ander instrument aan, ook met restitutie van de huur en borg. De prijs van dit instrument dient minstens 75% van de prijs van het gehuurde instrument zijn.
 3. U verlengt de huur voor nogmaals 6 maanden. Wanneer u na een verlenging de vleugel alsnog aanschaft, wordt alleen de eerste huurperiode gerestitueerd. U kunt onbeperkt blijven verlengen.
 4. U laat de vleugel door ons retourneren. De betaalde borgsom wordt dan verrekend met de extra transportkosten voor het ophalen van het instrument.

U krijgt bij ons geen kleine lettertjes en stilzwijgende verlengingen, maar een overzichtelijke huurovereenkomst, waar alle mogelijkheden duidelijk in beschreven staan. Daarnaast nemen wij altijd zelf contact met u op, voordat de overeenkomst verlopen is. Ook bij een verlenging. U hoeft nergens aan te denken. Wij doen er alles aan om u te ontzorgen, zodat u alleen maar hoeft te denken aan pianospelen.

Contact opnemen