page-loader-icon

Kawai K-300 ATX2-f E/P chroom silent piano

De Kawai K-300 ATX2-f is een prachtige piano met een hoogwaardige klank en nauwkeurige aanslag. De befaamde Millennium III techniek pakt elke nuance in uw pianospel op en is meer stemvast dan een regulier mechaniek. Het ATX2-f silent systeem geeft u de ruimte om op elk tijdstip naar hartelust te kunnen spelen met een hoofdtelefoon.

Lees verder >
Neem contact op voor de levertijd.
Kawai K-300 ATX2-f E/P chroom silent piano is niet meer leverbaar. Bekijk hieronder de opvolger van dit product. Lees meer >
Beschikbare Varianten

Meer Informatie

De nieuwe Kawai K-300 ATX2-f is gebaseerd op de zeer bekende K-3 ATX. Ondanks dat de K-3 al beschikte over hoogwaardige klank, kon er toch nog wat verbeterd worden, aldus Kawai. De houten constructie werd met 5 rasten uitebreid, de gietijzeren plaat met 2 versterkende schroeven nog steviger met de frameconstructie verbonden. Het resultaat is een nog vollere en rondere klank, die door de massieve zangbodem prachtig wordt versterkt. 

Optimale klankcontrole

Het befaamde Millennium III mechaniek biedt u de mogelijkheid om een dynamische speelwijze te creëren. Kawai heeft een aantal decennia terug een nieuwe mechaniek ontwikkeld waarin kunststof onderdelen zijn aangebracht. Toen heeft de ABS mechaniek haar intrede gedaan. Na jarenlang doorontwikkelen is nu ABS-carbon in de mechaniek verwerkt. Het voordeel van carbon is de stugheid van het materiaal. Tevens blijft carbon onder wisselende vochtigheid en temperatuur zeer stabiel. Uw piano is daarom duurzamer en hij beschikt over een preciezere speelaard. U wordt daarmee in staat gesteld om een super gecontroleerde pianotechniek te ontwikkelen. Oorspronkelijk was het mechaniek ontworpen voor de wereldbekend vleugels van Kawai. Het ombouwen van deze mechaniek naar de Upright piano’s bleek een gouden vondst.

Nieuw AnytimeX2 silent systeem

Bij een nieuwe piano hoort ook een nieuw silent systeem: de AnytimeX2, kortweg ATX2. Dit systeem bevat een unieke sample van de Kawai EX concertvleugel, waardoor u ook met hoofdtelefoon optimaal kunt spelen. Naast verschillende piano- en vleugelpresets is de ATX2 uitgerust met diverse extra functies, waaronder dual en split mogelijkheden en een front USB aansluiting. Het display is een stuk groter dan zijn voorganger en geeft ook meer informatie door. Dit geeft de pianist nog meer controle tijdens het spelen.

Zangbodem als speaker

Het model ATX2-f is uitgerust met een bijzondere feature. Bij deze piano kunt u namelijk de zangbodem gebruiken als speaker. Dit houdt in dat de digitale klanken uit het AnytimeX2 systeem via de zangbodem van de piano worden weergegeven. Uw akoestische pianospel wordt zo op een natuurlijke manier samengevoegd met bijvoorbeeld een strijkersorkest of orgel. Dit geeft een heel andere beleving dan bij weergave via gewone speakers, waarbij de akoestische en digitale klanken van elkaar gescheiden zijn. 

Verschillende uitvoeringen

Wanneer u een Kawai K-300 piano aanschaft, kunt u kiezen uit verschillende uitvoeringen. De meest voorkomende kleuren zijn zwart hoogglans (Ebony Polished) en wit hoogglans (White Polished). Daarnaast kunt u kiezen uit messing en chroom beslag. Dit zijn de metalen onderdelen van het meubel (pedalen, scharnieren en inleg van het logo). Deze versie is uitgevoerd in Polished Ebony (zwart hoogglans) met chroom beslag en is duurder dan de messing variant. Ligt uw voorkeur bij een andere kleur? Neem dan contact met ons op. 

Al met al een prachtige serie piano's. Wij geven u in de showroom graag een demonstratie en meer informatie over de mogelijkheden. Uiteraard kunt u hier ook zelf deze Kawai piano's bespelen.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 234,00 kg
Diepte 61,00 cm
Breedte 149,00 cm
Hoogte 122,00 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Kawai
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Millennium III
Bevat silentsysteem ja
Schoothoogte 66,00
Beslag chroom
Artikelcode P042727
Koichi Kawai

Koichi Kawai

Koichi Kawai werkte al op jonge leeftijd in de werkplaats van Yamaha en deed daar jarenlang ervaring op tot hij in zijn 41ste levensjaar in 1927 besloot om voor zichzelf te beginnen. Binnen een jaar had Kawai zijn eerste vleugel geproduceerd. Kawai had een moeilijke start dankzij een gebrek aan bekwame ambachtslieden en hoogwaardig materiaal. Gedurende de jaren 30 kwam de productie van de grond en produceerde Kawai 1000 piano’s per jaar.

Helaas werd de fabriek in Hamamatsu volledig verwoest in de Tweede Wereldoorlog en werd alles onzeker voor Koichi Kawai. Na jarenlang hard werken herstelde het bedrijf zich gelukkig in 1949 en in 1953 lag de productie alweer op 1500 piano’s per jaar. Daarna is het bedrijf onder de zoon Shigeru Kawai en vervolgens onder kleinzoon Hirotaka Kawai blijven groeien tot de nummer twee in pianoproductie van de wereld.

Lees meer over het merk Kawai