Yamaha U1 SH2 PE messing silent piano (zwart hoogglans)

Door de lange ervaring en traditie in pianobouw en de talrijke ontwikkelingen in materialen en constructie is de Yamaha U1 een piano van wereldformaat. De Yamaha U1 is al lange tijd een vaste keuze voor muziekscholen, conservatoria en muzikanten. En dit model, de Yamaha U1 SH2, is uitgerust met het Yamaha silent systeem!

Hoofdtelefoon is ter illustratie en apart verkrijgbaar.

Lees verder >
€ 13.341,00
€ 12.810,00
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Meer Informatie

Yamaha U1

Alle elementen van de Yamaha U1 zijn dermate verfijnd dat de klank van de U-serie vandaag de dag nog rijker is. Het materiaal van de hamers zorgt voor een optimale toonvorming, respons en duurzaamheid. Ook het klankbord met speciale rib configuratie draagt bij aan de kracht en resonantie van de piano.

Yamaha U1 silent piano

Met het silent systeem ingeschakeld speelt u deze akoestische piano digitaal. Via een hoofdtelefoon hoort u de klanken en zo kunt u zich even afzonderen en spelen wanneer u maar wilt. Ook wanneer de kinderen slapen en de buren thuis zijn. 

De klank van het silent systeem is die van de bijzondere Yamaha CFX concertvleugel die onder andere opvalt vanwege de grote range aan klankkleuren of de befaamde Bösendorfer Imperial met zijn sonore en rijke klank.

Daarnaast heeft u keuze uit 20 andere klanken, zoals die van orgels, klavecimbels, strijkers en meer.

Kwaliteit Yamaha U1 silent piano

Yamaha staat bekend om kwaliteit en duurzaamheid. Dit silent systeem houdt de eer hoog. Het systeem produceert een realistische nagalm en heeft een mooi geluid door de hoofdtelefoon. Zo geeft het de natuurlijke afstand tot de klankbron mooi weer en zijn natuurlijke details in het geluid verwerkt. Ook blijft de speelbeleving gewaarborgd.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over onze Yamaha piano’s? Bel ons op 038-376 2954 of mail naar [email protected] Onze pianospecialisten helpen u graag verder.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 232,0 kg
Diepte 62,0 cm
Breedte 153,0 cm
Hoogte 121,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Beslag messing
Artikelcode P043752