Kawai K-200 ATX3 E/P messing silent piano

Voor de beginnende pianist met ambitie en de semi-gevorderde die graag wat sleutelt aan zijn eigen sound, is er voor u de Kawai K-200 ATX3 silent piano, te koop bij Oostendorp Muziek. Met een ingebouwde lesfunctie en een Virtual Technician aan boord is er voor ieder wat wils op dit prachtige instrument!

Lees verder >
€ 7.768,00
€ 7.149,00
Koichi Kawai

Koichi Kawai

Koichi Kawai werkte al op jonge leeftijd in de werkplaats van Yamaha en deed daar jarenlang ervaring op tot hij in zijn 41ste levensjaar in 1927 besloot om voor zichzelf te beginnen. Binnen een jaar had Kawai zijn eerste vleugel geproduceerd. Kawai had een moeilijke start dankzij een gebrek aan bekwame ambachtslieden en hoogwaardig materiaal. Gedurende de jaren 30 kwam de productie van de grond en produceerde Kawai 1000 piano’s per jaar.

Helaas werd de fabriek in Hamamatsu volledig verwoest in de Tweede Wereldoorlog en werd alles onzeker voor Koichi Kawai. Na jarenlang hard werken herstelde het bedrijf zich gelukkig in 1949 en in 1953 lag de productie alweer op 1500 piano’s per jaar. Daarna is het bedrijf onder de zoon Shigeru Kawai en vervolgens onder kleinzoon Hirotaka Kawai blijven groeien tot de nummer twee in pianoproductie van de wereld.

Lees meer over het merk Kawai

Accessoires

Meer Informatie

Kawai K-200 ATX3 is een silent piano die met een aantal ingebouwde functies leuke extra’s te bieden heeft voor zowel de beginnende pianisten als voor de meer gevorderde pianist.

Wat is een silent piano?

Sommigen van jullie zullen zich afvragen wat een silent piano is en hoe het werkt. En wat er zo handig aan is! 

Een silent piano is het beste van twee werelden. Enerzijds is het een akoestische piano, die door de snaren, zangbodem, hamers en kast muziek voortbrengt. Met een simpele druk op de knop schakelt de piano over op digitaal.

En dat is de silent piano anderzijds: een digitale piano. Als u op een digitale piano musiceert, is de muziek die u hoort afkomstig van zeer nauwkeurige geluidsopnames, ook wel samples genoemd.

Wat zijn de voordelen?

Op een akoestische piano muziek maken is een heerlijke beleving. Wat zijn dan de grootste voordelen van een silent piano, de toevoeging van het digitale systeem?

  1. U speelt de Kawai K-200 ATX3 wanneer u wilt. Wanneer de buren thuis zijn, de kinderen op bed liggen of andere gezinsleden tv willen kijken. U sluit zo een hoofdtelefoon aan en sluit zich even helemaal af van de buitenwereld. 
  2. Ten opzichte van enkel een digitale piano, waarbij u afscheid zou nemen van het akoestische spel, heeft u de keus voor digitaal. U schakelt gemakkelijk van de een naar de ander, afhankelijk van de omstandigheden en uw wensen.
  3. Omdat een digitale functie is toegevoegd aan de akoestische piano, heeft u beschikking over allerlei extra functies. De Kawai K-200 ATX3 heeft leuke functie’s voor beginners, en voor meer gevorderden!

Hoe zit het dan nu met de Kawai K-200 ATX3 silent piano? Wat heeft dit specifieke instrument u te bieden?

Kwaliteit van de Kawai K-200 ATX3

  1. Millenium III klavier. Bij deze Kawai K-200 ATX3 silent piano treft u een kwalitatief klavier aan dat stabiel en licht is. Het is gemaakt van stevig materiaal dat ook op de lange termijn geen breuken zal vertonen. Het zet niet uit en krimpt niet bij een wisselend klimaat. Het klavier faciliteert repetitie, controle op de aanslag en gebruik van kracht. 
  2. Sensoren. Daarnaast zijn er sensoren aangebracht in de Kawai K-200 ATX3 silent piano die de bewegingen van de hamers meten om fortissimo en pianissimo te onderscheiden en in klank goed tot zijn recht laten komen. Zo speelt u met de expressie die u gewend bent van uw akoestische piano!
  3. Kwaliteit in de klank. De Shigeru vleugel van Kawai is uitgebreid gesampled, onder andere via multi-channel sampling. De klanken zijn hierbij vanuit verschillende hoeken opgenomen waardoor een dynamisch en levendig geluid gehoord wordt. De invloed van de snaren, pedalen en andere onderdelen die normaliter invloed hebben op de klank, zijn opgenomen in de samples. Naast Shigeru vleugel kunt u via het opvallend grote touchscreen ook kiezen uit andere instrumenten, zoals orgels, strijkers, koorklanken en andere vleugelklanken. Dual mode en split mode zijn ook aanwezig op de Kawai K-200 ATX3 silent piano

Lesfunctie

Een geïntegreerde lesfunctie in de  Kawai K-200 ATX3 maakt deze silent piano voor de beginnende pianist nog interessanter! De lesfunctie bevat onder andere verschillende etudes van onder meer Bach en Chopin. Ook zijn er 40 verschillende vingeroefeningen, toonladders en opwarmoefeningen aanwezig, en een verzameling bladmuziek. 

Virtual Technician

Naast het kiezen van muziekklanken, heeft de Kawai K-200 ATX3 een gave functie aan boord: Virtual Technician. Met deze functie heeft u nog meer controle over uw muziek. Van de door u geselecteerde akoestische piano, elektrische piano of klavecimbel past u gemakkelijk het klankkarakter aan. De intensiteit van de resonantie van de dempers, hamers, klankkast en snaren bijvoorbeeld. Ook het volume en de toonhoogte van iedere toon kunt u aanpassen naar uw smaak!

En nog meer

De Kawai K-200 ATX3 silent piano heeft verder een automatische uitschakelfunctie. Dit houdt in dat als er een tijdje niet gespeeld is de piano het silent systeem vanzelf uitzet. Deze moderne piano is onder meer voorzien van Bluetooth, MIDI en USB-aansluiting. En ook een metronoom en recorder zijn aanwezig.

Wilt u de Kawai K-200 ATX3 silent piano kopen?

Een droompiano: altijd kunnen spelen wanneer u dat wilt en allerlei gave functies om mee te leren en te experimenteren. U koopt de Kawai K-200 ATX3 silent piano bij Oostendorp Muziek. Voel u vrij om contact met ons op te nemen voor meer informatie of een afspraak!


Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 208,0 kg
Diepte 57,0 cm
Breedte 149,0 cm
Hoogte 114,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Kawai
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Millennium III
Bevat silentsysteem ja
Beslag messing
Artikelcode P043423