Bechstein revisie: complete revisie met behoud van authentieke klank

Wij kregen het verzoek om een oude Bechstein piano te reviseren. Opa wilde graag iets moois nalaten aan zijn pianospelende kleindochter.

Bechstein revisie

We hebben deze ruim 100-jarige Bechstein piano gecheckt of revisie mogelijk en verstandig zou zijn en hebben de revisie aangenomen. De meeste van deze piano's zijn al voorzien van de techniek die tegenwoordig ook nog wordt gebruikt voor het bouwen van piano's. Dat geldt overigens ook voor vleugels. De speelaard en klank zijn hetzelfde, waardoor Een oude piano of vleugel is wezenlijk niet anders dan een moderne piano, want zowel klank als speelaard komen overeen. De klank is vaak wel warmer, maar meestal vindt men dat juist mooier en karakteristiek.

Bechstein piano

Daarom heeft het veelal ook nog zin om deze oude instrumenten nieuw leven in te blazen. De oude ziel halen wij weer naar boven. Omdat de zangbodem origineel blijft, de snaren worden nagemeten en dus de originele maten worden aangehouden, blijft de klank authentiek.

Deze Bechstein piano heeft een complete revisie gekregen. Dat wil zeggen dat praktisch alle onderdelen gereviseerd (vervangen) zijn. Sommige houten onderdelen blijven origineel en wordt alleen het vilt op dat hout vervangen. Hout slijt namelijk niet.

De kosten van een Bechstein Revisie hangen af van de onderdelen die gereviseerd moeten worden. Dat wisselt per piano. U betaalt de arbeid en het materiaal. Als wij een taxatie doen voor een revisie, dan specificeren wij welke onderdelen vervangen dienen te worden en daar komt dan een totaalprijs uit. Jongere instrumenten (tot ongeveer 60 jaar oud) volstaan soms met groot onderhoud, waarbij geen onderdelen worden vervangen. Dat scheelt in kosten. U kunt een e-mail sturen naar [email protected] met foto's van uw piano of vleugel, dan nemen wij contact met u op om een taxatie te komen doen voor revisie.

NEEEM NU CONTACT MET ONS OP

De Bechstein piano is voor het nageslacht een prachtig aandenken aan opa geworden. Bij goed onderhoud kan op een gereviseerde piano als deze normaliter weer minimaal 60 jaar gespeeld worden.

 

Onze eigen transportdienst komt uw instrument ophalen en weer afleveren: 

 

Bechstein revisie:

 

 

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg