Kawai MP11SE vs Clavia Nord Grand

Kawai MP-11SE vs. Nord Grand

Kawai en Clavia Nord zijn twee geliefde instrumenten als het aankomt op digitale piano’s. In dit artikel gaan twee stagepiano’s met elkaar vergeleken worden, namelijk de MP-11SE en de Nord Grand. De Kawai MP-11SE is enkel verkrijgbaar in het zwart. De Clavia Nord Grand is alleen beschikbaar in de karakteristieke rode kleur van Nord. Benieuwd welke van deze twee stagepiano’s het beste past bij uw wensen? U leest het op deze pagina!

MP-11SE vs. Nord Grand: De Overeenkomsten

De eerste overeenkomst is dat beide piano’s een klavier met 88 Gewogen Graded Hammer en aanslaggevoelige toetsen hebben. Opvallend is dat het klavier van de Nord Grand geproduceerd is door uitgerekend Kawai. Wat ook hetzelfde is, beide piano’s worden geleverd met een Triple Pedal pedalenunit. Deze bevat de drie pedalen die ook op een concertvleugel te vinden zijn.

Nord Grand vs. MP-11SE: De verschillen

Allereerst zit er een groot verschil in het aantal klanken dat de piano’s hebben. De MP-11SE van Kawai beschikt over 40 hoogwaardige sounds, waar dat bij de Nord Grand maarliefst 400 is. Ook heeft de Nord Grand een Synth en Effecten sectie, zodat u op het podium alles binnen handbereik heeft. De polyfonie van de Kawai piano is dan wel weer hoger, namelijk 256 ten opzichte van de 120 van de Nord Grand. Als leuke extra wordt er bij de Nord Grand een stofhoes bijgeleverd.

Conclusie: Clavia Nord Grand vs Kawai MP-11SE

Tussen de twee stagepiano’s zit het grootste verschil in het aantal sounds. De Clavia Nord Grand beschikt over tien keer meer sounds dan de MP-11SE en heeft daarnaast een Synth en Effecten sectie. De duurdere Nord Grand heeft dus echt wel meerwaarde ten opzichte van de MP-11SE. De Kawai MP-11SE heeft wel weer een hogere polyfonie en is ruim goedkoper dan de Nord Grand. Benieuwd hoe de instrumenten in het echt klinken? Kom langs in onze showroom en ervaar het zelf!

Plan hier een winkelafspraak

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg