CLP-785 vs CA-99

Yamaha CLP-785 vs Kawai CA-99

Yamaha en Kawai zijn twee populaire Japanse fabrikanten van onder andere akoestische en digitale piano’s. In dit artikel gaan twee top digitale piano’s vergeleken worden: de CLP-785 en de CA-99. De piano’s hebben de uitstraling van een akoestische piano, wat het een homepiano maakt.

De Yamaha CLP-785 is onderdeel van de bekende Clavinova serie. Deze hoog-segment serie bestaat uit digitale piano’s van topkwaliteit. De CLP-785 is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, zwart hoogglans en wit hoogglans. De Kawai CA-99 is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: zwart, zwart hoogglans, wit en bruin.

Benieuwd welke van de twee digitale piano’s voor u de beste keuze is? Lees dit artikel of kom langs in onze winkel voor persoonlijk advies!


CLP-785 vs CA-99: De overeenkomsten

Van de buitenkant hebben de instrumenten veel overeenkomsten. Natuurlijk hebben de piano’s 88 gewogen graded hammer en aanslaggevoelige toetsen, met daarbij aan de onderkant 3 pedalen. De bediening van de instrumenten gaat via het touchscreen scherm links van de toetsen.

De afmetingen van de instrumenten zijn vrijwel gelijk en beide instrumenten wegen circa 85 kilo.

Ook aan de binnenkant zijn er overeenkomsten te vinden, zo hebben beide instrumenten een polyfonie van 256. Op het gebied van aansluitingen hebben de instrumenten ook redelijk hetzelfde te bieden, zoals 2 hoofdtelefoonaansluitingen en MIDI.

CA-99 vs. CLP-785: De verschillen

Er zitten ook grote verschillen tussen de instrumenten, om te beginnen bij het aantal klanken. De Yamaha Clavinova piano heeft maarliefst 551 verschillende sounds, waar dat bij de Kawai slechts 90 is. Wel maken beide producenten gebruik van de kennis die ze hebben vanuit de akoestische instrumenten. Zo heeft de Yamaha samples van de CFX-concertvleugels en de Bösedorfer Imperial en Kawai maakt gebruik van de Shigeru Kawai vleugels. 

Het geluid komt bij de Kawai vleugel uit 3 speakers met een vermogen van elk 45 Watt. De Yamaha Clavinova gaat daar een stapje overheen, met 2 x (50W + 50W + 50W).

Kawai CA-99 vs Yamaha CLP-785: Conclusie

Op basis van de specificaties lijkt de Yamaha Clavinova CLP-785 een stap voor te hebben op de Kawai CA-99. Echter komt er bij de aankoop van een piano ook smaak kijken: Want welk instrument heeft volgens u de mooiste klanken? Onze deskundige medewerkers helpen u in onze showroom graag bij de zoektocht naar een nieuwe (digitale) piano!

Winkelafspraak plannen

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg