Muzikale MeiMaand Voordeel tot wel 30% korting


Feurich piano

Feurich piano

Feurich is een pianomerk opgericht in 1851 door Julius Gustav Feurich. Het Duitse bedrijf was vijf generaties lang een familiebedrijf, maar is 2011 overgenomen door het Oostenrijkse Wendl & Lung. Sinds 2021 is Oostendorp Muziek dealer van nieuwe Feurich piano's en vleugels.

Feurich maakte vanaf 1950 voor ruim 50% deel uit van de Euterpe-fabriek. Toen in 1991 Bechstein Euterpe overnam, was dus ook de helft van Feurich in handen van de Bechsteingruppe. Twee jaar later kocht de bedrijfsleider van Feurich het aandeel terug.

Bekijk Feurich piano's


Feurich anno nu

Zoals al aangegeven is in 2011 Feurich samengegaan met Wendl & Lung. Vrijwel alle piano’s worden tegenwoordig in China geproduceerd, op de Feurich 123 Vienna na. Deze wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt in Wenen. Dit is ook de plek waar de piano's van Wendl & Lung gemaakt worden. Feurich begon in 2003 al met het verplaatsen van een deel van de productie naar China en dat is later alleen maar meer geworden.

Klank van een Feurich piano

Feurich piano's bieden meestal een warme klank en een dynamisch bereik met een diepe bas en heldere hoge tonen. Deze klank komt onder andere door de Bavarische vurenhouten zangboden die Feurich gebruikt. Deze zangbodem is verbonden aan een nauwkeurig gebouwd rast wat samen zorgt voor een duurzame en stevige constructie.

Feurich vleugel

Het merk Feurich produceert ook enkele vleugels. Momenteel zijn dit de Feurich Dynamic 1, Feurich Dynamic 2 en de Feurich Concert 1. Deze vleugels hebben een lengte van 162, 179 en 218 centimeter. De voorganger van de Dynamic 2 had in 2008 een Diapason D'or Award gewonnen voor beste vleugel onder de €30.000,00.

Bij Oostendorp Muziek hebben wij zowel nieuwe Feurich vleugels als een wisselend aanbod aan tweedehands vleugels van het merk. hier staat geregeld een Feurich vleugel tussen. Benieuwd naar het huidige aanbod? Bekijk via onderstaande button alle Feurich vleugels!

Feurich vleugels bekijken

Feurich piano's bij Oostendorp Muziek

In onze showroom staat altijd enkele nieuwe Feurich piano's & vleugels, daarnaast is er een wisselend aanbod aan tweedehands Feurich instrumenten. Enkele nieuwe piano's die in de showroom staan: Feurich 122, Feurich 125 en Feurich 133. Onderaan deze pagina zijn de verschillende piano's te zien en kunt u meer lezen over de verschillende modellen. Benieuwd hoe de Feurich piano's in het echt klinken? Kom langs in onze showroom, wij helpen u graag!

afspraak maken  

Gerelateerde teksten:

Ibach piano

Geyer piano

Ritmüller piano

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg