Review P45 Yamaha

Yamaha P45 review

De Yamaha P45 is een erg populair instrument bij de beginnende pianospeler. Met name de prijs van deze instap-piano van Yamaha maakt het een interessante optie. De P45 kost namelijk slechts €395,00, wat erg weinig is in dit segment. De Yamaha P45 is de opvolger van de P35 en is op de markt gebracht in 2015. Maar is dit instrument een goede keuze? Lees hier onze review van de Yamaha P45!


Review Yamaha P45: specificaties

Allereerst is het bij een digitale piano belangrijk dat het over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen beschikt. Hierdoor lijkt de digitale piano het meest op een ‘echte’ akoestische piano, waardoor u goed leert pianospelen. De P45 beschikt hierover, met namelijk 88 gewogen graded hammer toetsen die aanslaggevoelig zijn.

Als we kijken naar het aantal sounds valt op dat het er relatief weinig zijn. De P45 heeft 10 verschillende klanken, waar concurrent FP-10 er over 15 beschikt. De P45 heeft ook een lage polyfonie, wat inhoudt dat het minder klanken tegelijk kan laten horen. De polyfonie is namelijk 64, waar de FP-10 al 96 heeft.

P45 Yamaha Review: het geluid

Dan naar het belangrijkste: hoe klinkt het instrument? Het instrument heeft speakers van 2 x 6 Watt en u kunt natuurlijk een hoofdtelefoon aansluiten op het instrument. Het sustainpedaal dat bij het instrument wordt geleverd kan wat goedkoop aanvoelen, wat het pianospel negatief kan beïnvloeden.

De kwaliteit van het geluid is voor deze prijsklasse prima. Bent u benieuwd hoe het instrument klinkt? Bekijk hieronder onze sounddemo!

Conclusie: Yamaha P-45 review

De Yamaha P-45 is een geschikte piano voor de beginnende speler. Wel kan het zo zijn dat u na enkele jaren toe bent aan een beter instrument of dat u bent uitgekeken op de piano. Om dit te voorkomen kunt u bijvoorbeeld kijken naar de uitgebreidere Yamaha P125 of Roland FP-30X.

AANKOOPTIP: OP MAAT GEMAAKTE STANDAARD VOOR P45

Wij hebben als enige pianowinkel een op maat gemaakte standaard voor de Yamaha P-45. Naast dat de standaard extra stevigheid geeft aan uw stagepiano maakt het ook nog eens van uw digitale piano een mooi klassiek meubel! Bekijk de piano en de pianostandaard hieronder. TIP: bestel de standaard als voordeelbundel bij de P45 en profiteer van meer dan 30% korting!

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg