U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

P45 vs PX-S1000

Yamaha P-45 vs. Casio Privia PX-S1000

Yamaha en Casio zijn twee populaire merken als het aankomt op de digitale piano. Yamaha produceert naast de digitale piano’s ook veel akoestische piano’s, dit is iets wat Casio niet doet. De P-45 en PX-S1000 zijn twee stagepiano’s, met een gewicht van slechts 11 kilo zijn deze piano’s erg makkelijk te verplaatsen.

De Yamaha P-45 is verkrijgbaar in het zwart en kost ongeveer €395,-. De Casio PX-S1000 is naast het zwart ook in het wit te vinden, deze piano kost ongeveer €595,-. Een aardig prijsverschil, maar wat zijn de verdere verschillen? Lees het hier!

De overeenkomsten: Casio PX-S1000 vs Yamaha P-45

Allereerst beschikken beide piano’s over een belangrijk onderdeel: 88 gewogen graded hammer en aanslaggevoelige toetsen. Dit is essentieel om goed piano te leren spelen, omdat dit voor het echte akoestische pianogevoel zorgt. Verder zijn het aantal aansluitingen redelijk gelijk, bij beide instrumenten is het mogelijk om een hoofdtelefoon en sustainpedaal aan te sluiten. Bij de P45 wordt er al een eenvoudig sustainpedaal bijgeleverd. Het instrument van Casio biedt wel de mogelijkheid via Bluetooth verbinding te maken, dit heeft de P-45 niet.

De verschillen: P-45 vs PX-S1000

Er zitten veel verschillen tussen de P45 en de PX-S1000. Om te beginnen heeft het instrument van Casio meer klanken, namelijk 18 tegen de 10 van Yamaha. Ook is de polyfonie veel hoger, De Yamaha kan maximaal 64 verschillende klanken laten horen en de Casio 192. Ook het vermogen van de speakers van de PX-S1000 is iets groter, 2x8 Watt tegenover 2x6 Watt van de P-45.

Conclusie: Casio Privia PX-S1000 vs Yamaha P-45

Het is duidelijk dat de Casio PX-S1000 op basis van specificaties beter naar voren komt. Maar of dit het prijsverschil waard is? Dat is lastig te zeggen. Beide instrumenten zijn geschikt om op te leren pianospelen, maar de meer beperkte mogelijkheden van de Yamaha P-45 kunnen ervoor zorgen dat u eerder op het instrument bent uitgekeken. Een goed alternatief hiervoor is de Yamaha P-125, dit instrument kost ongeveer net zoveel als de PX-S1000.

Bent u benieuwd hoe de piano’s in het echt klinken? Kom langs in onze winkel en krijg persoonlijk advies van onze deskundige adviseurs!

Contactpagina

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg