Kawai ES920 vs Yamaha P515

Yamaha P-515 vs Kawai ES920

Yamaha en Kawai zijn beide populaire piano-merken en produceren zowel digitale als akoestische piano’s. De Yamaha P-serie en Kawai ES piano’s zijn gekenmerkt door de compacte vorm en daardoor ideaal om mee op te treden. De ES920 en P-515 zijn de meest uitgebreide instrumenten uit de series.

De Kawai ES920 is verkrijgbaar in het zwart en wit, de kosten van het instrumenten zijn ongeveer €1550, -. De Yamaha P-515 is in dezelfde kleuren beschikbaar en kost ongeveer €1450, -. De prijzen zitten dus niet heel ver uit elkaar, maar wat zijn verder de overeenkomsten en verschillen tussen deze topinstrumenten?


De overeenkomsten: ES920 vs. P-515

Allereerst over het klavier, zoals verwacht mag worden hebben beide instrument 88 aanslaggevoelige gewogen toetsen. Beide instrumenten hebben ook bovenop de toetsen een ivoren laagje, zodat deze net voelt als een echte piano. De toongenerator van de ES920 heet Harmonic Imaging XL en de Yamaha heeft het verbeterde Virtual Resonance Modeling systeem. 

De polyfonie van beide instrumenten is hetzelfde(256), wat inhoudt dat de instrumenten 256 tonen tegelijk kunnen laten horen. De afmetingen van de instrumenten zijn redelijk hetzelfde, wel is de ES920 met 17 kg ongeveer 5 kg lichter dan de P515.

De verschillen: P-515 vs. ES920

Verreweg het grootste verschil tussen de instrumenten zit in het aantal klanken. Waar de ES920 38 verschillende sounds heeft, is dat voor de P515 maarliefst 538. Beide instrumenten profiteren hierbij van de hoog-segment vleugels die ze aanbieden, de samples zijn namelijk gemaakt van de top-model vleugels. Voor Kawai zijn dit de Shigeru Kawai klanken en de Yamaha beschikt over de CFX en Bösendorfer Imperial. Het instrument van Kawai beschikt wel over meer effecten om de geluiden aan te passen.

Het vermogen van de speakers is van de Kawai iets beter, 2x20 Watt tegenover 2x15 Watt van de P-515. 

Conclusie: Kawai ES-920 vs Yamaha P-515

Dit waren in het kort de verschillen en overeenkomsten tussen de twee instrumenten. Maar welke van deze twee is de beste optie? Natuurlijk hangt dat af van wat uw wensen zijn, maar het instrument van Yamaha lijkt op het gebied van specificaties de betere. Zeker wanneer u veel wilt wisselen in welke klank u gebruikt, is de Yamaha P-515 de betere keuze. Maar ook de Kawai ES920 is zeker het proberen waard. Bent u benieuwd welk instrument u het beste vind klinken? Maak via onderstaande button een afspraak in onze winkel!

Afspraak maken

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg