Content orgels


Content Orgels

Bent u op zoek naar een Content orgel? Dan bent u bij Oostendorp Muziek aan het juiste adres. Al sinds 1977 zijn wij gespecialiseerd in de verkoop van klassieke orgels. Zowel voor nieuwe als tweedehands Content orgels bent u van harte welkom in de showroom in Wezep. Onze specialisten staan u graag te woord om het uitgebreide assortiment aan Content orgels te laten zien en horen.  

Bekijk content

Content: producent van klassieke orgels

Content Orgels is een Nederlandse digitale orgelmakerij. In 1980 is het bedrijf begonnen met het produceren van analoge orgels, enkele jaren later werd de overstap gemaakt naar de digitale orgels. Nu, decennia later zijn ze uitgegroeid tot een toonaangevende producent van digitale orgels. Dit is gerealiseerd door gedrevenheid, innovatie en vakmanschap. Content heeft een breed assortiment, voor zowel huiskamer als kerk. Sinds enkele jaren is Content begonnen met het fabriceren van Hauptwerk orgels. Het is de enige fabrikant die zowel Hauptwerk als digitale orgels produceert.

Geschiedenis Content Orgels

In 1980 ontstond Content uit het faillissement orgelbouwer RiHa. Oprichter Bert Foppen, ex-werknemer van RiHa, nam het bedrijf over. Enkele oud-werknemers van RiHa gingen met hem mee. Destijds ging Content door met het maken van analoge orgels, zoals RiHa dat ook had gedaan. Van begin af aan heeft Content Orgels de focus gelegd op de productie met kwaliteitsmaterialen. Dit resulteerde al snel in een prachtige beloning, Content werd onderscheiden met de ‘Diapason d’Or’. Content breidde zich gedurende deze periode uit, daarom werd er een nieuwe fabriek geopend.

Eind jaren ‘80 werd er echter een overstap gemaakt van analoge orgels naar digitale orgels. Een nieuwe wereld van mogelijkheden ging open voor Content. Deze mogelijkheden resulteerden dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen in verschillende nieuwe series. In de periode van de jaren ‘90 bleef Content zich ontwikkelen, tot in 2006. Toen introduceerde Content de inmiddels legendarische Mondri Classic. Deze serie van Content staat voor verfijning en topkwaliteit. Deze topkwaliteit werd bereikt dankzij een zelfontwikkelde microchip. Ook de samples die Content gebruikte waren van ongelooflijke kwaliteit. Deze verschillende aspecten zorgden ervoor dat de Mondri Classic zo een succes werd. Dit succes stond aan de basis van een grote verandering voor Content. De fabriek was te klein geworden, dus werd er overgegaan naar een nieuw pand. De ambitie van Content kon daar weer volledig worden ontplooid.

De afzetmarkt van Content is sinds de oprichting ook erg veranderd. Waar vroeger vooral werd gefocust op Nederland en omliggende landen, wordt er door Content nu geëxporteerd naar heel de wereld. Onder andere China, Suriname, Qatar, Georgië en Zuid-Afrika. Daarnaast verkoopt Content nog steeds orgels in omliggende landen als Engeland, Frankrijk, Ierland en natuurlijk Nederland zelf.

Sinds de overstap van analoge naar digitale orgels heeft Content één doel voor ogen: het zo natuurgetrouw mogelijk nabootsen van een écht pijporgel. Dankzij nieuwe ontwikkelingen lukt dit steeds beter, voorbeeld hiervan is de Cambiare-serie. Deze serie is uitgerust met de zogenaamde Hauptwerk-software, een virtuele orgeltechniek. De klanken van de meest prachtige kerkorgels zijn gedigitaliseerd, deze zijn te bespelen op de Cambiare-serie van Content.

De verschillende series en modellen

Content heeft een gevarieerde doelgroep en daarom een gevarieerd assortiment. Dit assortiment bestaat uit verschillende series: Clavis, Celeste, Cantate en de Mondri. Deze verschillende series worden ruwweg verdeeld in twee categorieën: de Home collectie en de Pro collectie. De Home collectie bevat orgels van uitstekende kwaliteit. De Pro collectie is echter nog beter. Zo hebben de orgels in deze serie extra functies en klanken. Een orgel uit Pro collectie biedt daarmee nét dat beetje extra om nog dichter bij het prachtige geluid van een klassiek pijporgel te komen.

De Home collectie bevat de modellen Clavis, Celeste en de kleinere modellen uit de Cantate-serie. Net als de Pro collectie hebben deze orgels een prachtige klank, maar ze beschikken vaak over minder functies en klanken.

De Pro collectie van Content bevat de grotere modellen uit de Cantate-serie en de bekende Mondri-serie. Deze orgels komen ontzettend dicht in de buurt van de echte pijporgels. De speakersystemen die worden gebruikt in deze collectie zijn ontzettend uitgebreid en zorgen voor een prachtige geluidsweergave bij elke klank.

Naast de series uit de Pro collectie en de Home collectie heeft Content nog de Cambiare-serie. Deze serie beschikt over Hauptwerk-software. Met deze software krijgt u de beschikking over klanken van bekende pijporgels uit de hele wereld.

Content Mondri Classic
Content Mondri Classic

In 2006 introduceerde Content Orgels de Mondri Classic, wat een revolutionaire verandering bleek te zijn. De Mondri Classic is een orgel waarin volop gebruik gemaakt wordt van geavanceerde, zelf ontworpen microchip (processor) en hoogwaardige samples. De klavieren zijn eventueel uitvoerbaar met houtopleg en zelfs met massief houten toetsen. De Mondri Classic is een instrument voor de kritische orgelspeler. Een superieure klank wordt gecombineerd met een prachtig design.

Content Cantate Serie

Content Cantate

De Content Cantate serie is geïnspireerd op het pijporgel in al zijn vormen. Op basis van dit orgel heeft Content een veelzijdig instrument ontwikkeld met wel 4 unieke wereldklanken. U blijft zich verbazen over de mogelijkheden van deze prachtige instrumenten. De door Content ontwikkelde Invention Technology maakt het mogelijk om de klanken op een ongekend kwaliteitsniveau te realiseren. De nieuw ontwikkelde convolutie galm zorgt op ieder moment voor een optimale ruimtelijke beleving: van intiem huiselijk tot een imposante kathedraal. De serie bestaat uit de Cantate 246, uitgevoerd met 2 klavieren en de Cantate 346 met 3 klavieren. De dispositie is van de 2 modellen is dus gelijk namelijk 46 stemmen. De Cantate 246 staat opgesteld in de showroom en kunt u bekijken, beluisteren en bespelen.


Content Celeste Serie

Content Celeste

De Content Celeste serie beschikt over mooi robuust en duurzaam meubel met een eigentijds ontwerp en moderne uitstraling. Deze serie maakt de in eigen huis ontwikkelde Invention Technology beschikbaar voor een brede doelgroep orgelliefhebbers. Met de vier unieke klankwerelden zijn de Celeste Orgels veelzijdige instrumenten. U beschikt over een complete dispositie met een klankkarakter dat recht doet aan verschillende muziekstijlen. Zowel de Celeste 236 als de Celeste 340 staat opgesteld in onze showroom.Content Mondri SerieContent Mondri

Het Mondri orgel is in een elegant vormgegeven meubel ondergebracht. Het is een strak uitgevoerde kast met enkele interessante details. Bij een muziekinstrument is natuurlijk de klankkwaliteit die telt. De Mondri beschikt over een indrukwekkende klankkarakter dat mede door een uitgekiende luidsprekeropstelling wordt verkregen. De Mondri Serie wordt veelal geplaatst in woonkamers, echter zijn deze orgels ook prima te gebruiken in kerken en instellingen. In onze showroom staat de Mondri 236 opgesteld in de blank eiken uitvoering.

Content CambiareContent Cambiare Serie

De Content Cambiare modellen zijn voorzien van Hauptwerk software in combinatie met een hightech audio systeem van het merk Vayne (ontwikkeld door Jan Vayne). De Cambiare serie combineert de originele Hauptwerk software met een eenvoudige bedieningsinterface via een touchscreen beeldscherm naast het orgel. Normaal gesproken als je Hauptwerksoftware zou willen gebruiken, heb je een losse computer en midi-kabels nodig, maar met dit orgel schakel je zonder enige moeite tussen verschillende orgels door de Content User Interface. Het is eenvoudig om te switchen tussen de verschillende samplesets. Een sample set bevat de volledige dispositie en klank van een bekend kerkorgel. Deze sample sets worden geladen op het touchscreen van het instrument, daar wordt ook de dispositie weergegeven van het orgel dat op dat moment wordt bespeeld. Wanneer u bent uitgekeken op de dispositie van een bepaald orgel, kunt u overschakelen op een nieuw orgel. De klanken van beroemde pijporgels uit de hele wereld worden hierdoor bereikbaar voor een groot publiek. Andere functies, zoals bijvoorbeeld het regelen van het volume, zijn ook gemakkelijk te bereiken. De Cambiare 223 is speelklaar in onze showroom opgesteld. U bent van harte welkom om dit orgel uit te proberen.


Tweedehands Content Orgels

Naast nieuwe orgels hebben wij ook een continu wisselend aanbod van tweedehands orgels. Deze orgels staan opgesteld in de showroom en zijn door u te beluisteren en bespelen. Onze specialisten staan u graag te woord.

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg