U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Roland GO vs NP-12 Yamaha

Yamaha NP-12 vs Roland GO

Yamaha en Roland zijn twee van de grootste merken als het aankomt op digitale piano’s. In het laagste segment heeft Yamaha de Piaggero serie, bestaande uit de NP-12 en de NP-32. De Roland GO bestaat uit de versie met 61 toetsen en 88 toetsen.

De Yamaha NP-12 kost ongeveer €199,- en is in het wit en zwart verkrijgbaar. De Roland GO:piano GO-61 is ongeveer €100 duurder en enkel verkrijgbaar in het zwart. Lees op deze pagina wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de twee beginnerspiano’s.

De overeenkomsten: Roland GO vs NP-12

Het eerste wat opvalt is dat beide instrumenten ‘maar’ 61 toetsen hebben, terwijl 88 toetsen standaard is binnen de pianowereld. De toetsen zijn wel aanslaggevoelig, maar zijn niet gewogen. Dit houd in dat het niet zo is dat de lagere toetsen zwaarder zijn, zoals bij akoestische piano’s wel het geval is.

Wat verder overeenkomt is het lichte gewicht van de instrumenten, ze wegen namelijk slecht 4 kilo. Ideaal om mee te reizen dus! Met de Roland GO kunt u zelfs zonder stopcontact even spelen, want het instrument kan ook op batterijen werken. Verder hebben de speakers van de instrumenten hetzelfde vermogen, namelijk 2 x 2,5 Watt.

De verschillen: Yamaha NP-12 vs Roland GO-61

Het grote verschil zit in het aantal mogelijkheden van de instrumenten. Zo heeft het instrument van Roland veel meer klanken, namelijk 40 en de Yamaha slechts 10. Ook kan de Roland op meer verschillende manieren aangesloten worden, zoals Bluetooth, Aux In en mini stereo jack. Wel is het bij beide instrumenten mogelijk met hoofdtelefoon te spelen en een pedaal.

De polyfonie, het aantal klanken dat een instrument tegelijkertijd kan laten horen, is bij de Roland Go hoger dan bij de Yamaha. De Roland GO 61 heeft namelijk een polyfonie van 128 en de Yamaha NP-12 van 64. 

Conclusie: Roland GO vs. Yamaha NP-12

Dan het belangrijkste: welk instrument is de beste keuze? De Roland GO-61 scoort zonder twijfel beter als er gekeken wordt naar de specificaties. Maar ook het lichte gewicht van de Yamaha NP-12 maakt het een ideaal instrument voor op reis.

Bent u een beginnende pianospeler en wilt u goed leren pianospelen? Dan raden wij een instrument aan met gewogen toetsen, dit komt namelijk zo dicht mogelijk bij het spelen van een echte akoestische piano. De goedkoopste optie hiervoor is de Amadeus Stage 1. Wilt u persoonlijk advies bij het zoeken naar een toetsinstrument? Maak via onderstaande button een afspraak met één van onze adviseurs!

Winkelafspraak plannen

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg