Nieuwe showroom Hilversum: nu geopend!

NU-1X VS NV-5S

Yamaha NU1X vs Kawai NV5S

Yamaha en Kawai zijn twee grote Japanse producenten van muziekinstrumenten. Beide bedrijven maken zowel akoestische piano’s als digitale piano’s. Op deze pagina gaan de NU1X en NV5 vergeleken worden, twee topklasse digitale piano’s.

De Kawai NV5 is in 2021 vernieuwd en heeft een nieuwe naam gekregen: de Kawai Novus NV-5S. Het instrument is verkrijgbaar in het zwart hoogglans en kost ongeveer €5.990,-. De Yamaha AvantGrand NU-1X kwam al op de markt in 2017 en is verkrijgbaar in zwart hoogglans en wit hoogglans. Het instrument kost ongeveer €4.900,- en is dus goedkoper dan de nieuwe Kawai piano. Maar wat zijn eigenlijk de overeenkomsten en verschillen van de twee digitale piano’s? Lees het hier!


De overeenkomsten: NU-1X vs NV-5S

Van de buitenkant lijken de instrumenten veel op elkaar. Een mooie klassieke uitstraling met 3 ingebouwde pedalen. Uiteraard beschikken de instrumenten over 88 graded hammer gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Beide instrumenten maken gebruik van het voordeel dat het bedrijf ook akoestische instrumenten maakt, ze gebruiken namelijk echte piano mechanieken. Hierdoor voelt het instrument net als een akoestische piano’s. Beide instrumenten hebben een polyfonie van 256 en de mogelijkheid om verbinding te maken via Bluetooth.

De verschillen: NV-5S vs NU-1X

Net werd al aangegeven dat er gebruik wordt gemaakt van de akoestische piano kennis, dat is bij de samples niet anders. Kawai gebruikt de klanken van de Shigeru Kawai concertvleugel en reproduceert dat met de SK-EX Rendering-technologie. De NU-1X heeft samples van de Yamaha CFX en Bösendorfer Imperial concertvleugels. Het instrument van Kawai heeft totaal 90 verschillende klanken, de piano van Yamaha 15.

Bij digitale piano’s komt het geluid uit de speakers, maar om dit zo realistisch mogelijk te maken projecteert de NV-5S de middentonen naar buiten. Het vermogen van de speakers is gelijk, al heeft de Kawai wel een speaker extra (3x 45 Watt vs. 2x 45 Watt).

De interface van de instrumenten verschilt ook, de NV-5S heeft een touchscreen scherm waar alles ingesteld kan worden. Dit heeft de NU-1X niet.

Conclusie: Kawai NV5 vs Yamaha NU-1X

Allereerst is duidelijk dat dit twee top digitale piano's zijn. Met meer dan 6000 onderdelen, echte piano mechanieken en samples van concertvleugels zijn dit twee prachtige digitale piano’s. De Kawai NV-5S heeft als leuke extra een handig scherm met touchscreen en ruim meer verschillende sounds. Maar de Yamaha NU-1X heeft de klanken van zelfs twee concertvleugels. Bent u benieuwd hoe de instrumenten klinken? Kom langs in onze showroom en ervaar het zelf!

Plan een winkelafspraak

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg