Yamaha U1 vs U3

Yamaha U1 vs U3

De Yamaha U1 en Yamaha U3 zijn misschien wel de meest populaire akoestische piano’s ooit gemaakt. Zo is de Yamaha U1 al lange tijd een vaste keuze voor muziekscholen, muzikanten en conservatoria. De laatste jaren worden de twee piano’s ook vaak als silent piano gemaakt. Dit geeft het extra voordeel om ook digitaal met een hoofdtelefoon te kunnen spelen. Beide piano’s zijn erg populair, maar welke van deze instrumenten is voor u de beste keuze? Lees op deze pagina wat de verschillen zijn!

Yamaha akoestische piano's bekijken

De verschillen: U1 vs U3

Het grote verschil zit in de afmetingen van de instrumenten. De U3 is circa 10 centimeter hoger dan de U1 en een beetje dieper. Dit lengteverschil zorgt op 3 manieren voor een andere sound:

  1. De piano heeft hierdoor langere snaren wat zorgt voor een warmer en rijker geluid
  2. Er is zo ruimte voor een grotere zangbodem, wat zorgt voor een meer resonerende klank.
  3. Er is ruimte voor langere toetsen, waardoor de aanslag dichtbij die van een vleugel ligt.

De overeenkomsten: U3 vs U1

Op de hierboven genoemde verschillen na zijn de piano’s nagenoeg gelijk. Beide piano’s beschikken over hoge kwaliteit onderdelen en een stevige constructie. De lange ervaring en de vele ontwikkelingen van Yamaha hebben gezorgd voor twee piano’s van wereldformaat. De piano’s worden vrijwel volledig met de hand gemaakt, wat er wel voor zorgt dat er zelfs tussen twee U1 piano’s verschil zit.

Conclusie: Yamaha U3 vs U1

Omdat elke akoestische piano uniek is raden wij u in ieder geval aan een winkel bezoeken, zodat u zelf het instrument kan proberen. Zo kunt u ook zelf het verschil horen tussen de U1 en U3. Wilt u persoonlijk advies bij aanschaf van een akoestische piano? Maak via onderstaande button een afspraak met één van onze adviseurs!

Plan een gratis winkelafspraak

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg