U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

ES920 review

Kawai ES-920 Review

Kawai is één van de meest populaire digitale- en akoestische pianomerken. De ES-920 is de meest uitgebreide stagepiano van het Japanse merk. De Kawai ES-920 is verkrijgbaar in het zwart en wit, de piano kost ongeveer €1550,-. Vergelijkbare piano’s van concurrenten zijn de Roland FP-90X en de Yamaha P-45. Maar is de ES-920 een goede keuze? Lees hier onze review van de Kawai ES-920!


Kawai ES920 review: specificaties

Zoals van een digitale piano verwacht mag worden heeft de ES-920 88 aanslaggevoelige en gewogen toetsen. De toetsen zijn Graded Hammer gewogen, wat inhoudt dat ze een realistische druk geven bij het indrukken van de toetsen. De toetsen zijn voorzien van een ivoren toplaag, wat zorgt voor extra controle op de toetsen.

Het aantal sounds van de Kawai valt erg mee, ‘maar’ 38. In vergelijking: de P-515 heeft 538 verschillende sounds en de Roland FP-90X 362. De klanken zijn wel van een enorm hoge kwaliteit, zo heeft kawai gebruik gemaakt van drie topvleugels: de Shigeru Kawai SK-EX, SK-5 en Kawai EX. Het is mogelijk om drie verschillende pedalen aan te sluiten (damper, soft en sostenuto).

Review Kawai ES920: Hoe klinkt de piano?

Op de topgeluiden van Kawai zijn ook nog verschillende effecten toe te passen. Daarnaast is het mogelijk met de Virtual Technician verschillende parameters aan te passen, zoals invloed van snaren, dempers en hamers. Zo kunt u de klanken afstemmen op uw wensen. De speakers hebben een vermogen van 2 x 20 Watt. Bent u benieuwd wat voor geluid er uit de Kawai ES920 komt? Bekijk hieronder de sounddemo of kom langs in onze winkel!

Conclusie: Kawai ES920 review

De Kawai ES920 is een erg geschikte keuze als u zoekt naar een topklasse stagepiano. Het instrument heeft erg veel mogelijkheden en doet zeker niet onder voor concurrerende stagepiano’s. Wilt u het instrument zelf proberen en persoonlijk advies in de zoektocht naar een nieuwe piano? Maak dan via onderstaande button een showroom-afspraak!

Winkelafspraak plannen

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg