Steinberg piano

Steinberg piano

Het pianomerk Wilhelm Steinberg is opgericht in 1877 in het Duitse Eisenberg. Waar veel Duitse pianomerken de naam van de oprichter kregen, is de merknaam Wilhelm Steinberg bedacht door de familie Geyer. Inmiddels is Wilh. Steinberg gekocht door Parsons Music Group, wat gevestigd is in Hong-Kong.

Geschiedenis van Steinberg piano’s

Toen Wilh. Steinberg in de 18e eeuw werd opgericht was het één van de vele bedrijven die piano’s/piano-onderdelen bouwden in het oosten van Duitsland. Tot de tweede wereldoorlog was de kwaliteit van de piano’s erg goed, maar in de DDR-periode die volgde werd het steeds minder. Veel verschillende merken werden toen in dezelfde pianofabriek gemaakt.

Overname Wilh.Steinberg door Parsons Music Group

In 2008 nam Parsons Music Group een deel van het bedrijf aan en in 2013 nam het Wilh.Steinberg volledig over. Het hogere segment van Steinberg, die de naam signature serie draagt, wordt nog steeds in Duitsland gemaakt. De Performance serie, het lagere segment van Steinberg, wordt volledig in China gemaakt.

Steinberg piano’s bij Oostendorp Muziek

In de winkel van Oostendorp Muziek is een wisselend aanbod aan tweedehands piano’s en vleugels te vinden. Daar zitten af en toe ook piano’s van het merk Wilh.Steinberg tussen. De tweedehands piano’s worden voordat ze in de showroom komen eerst grondig nagelopen en gestemd door de productie en reparatie afdeling van Oostendorp Muziek. Bent u benieuwd naar het huidige aanbod Steinberg piano’s? Bekijk het via onderstaande button!

Tweedehands piano's

Gerelateerde teksten:

Geyer piano

Grotrian Steinweg piano

Ibach piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg