Zimmermann piano

Zimmermann piano

Zimmermann is een pianofabrikant opgericht in 1884 in Leipzig. De oprichter van het merk had daarvoor in Amerika al het merk Steinway & Sons opgericht in 1853. Zimmermann was uitgegroeid tot een van de grootste pianofabrikanten van Europa. Vanaf 1991, kort na de val van de Berlijnse Muur, werd Zimmermann onderdeel van het bekendere merk Bechstein. De Bechstein Gruppe gebruikt de merknaam Zimmermann voor het lagere segment, oftewel het instapmodel voor akoestische piano’s. Naast de merken Bechstein en Zimmermann produceert de Bechstein Gruppe nog het merk W.Hoffmann.

Over het merk Zimmermann

In 1884 werd het bedrijf opgericht door Max Zimmermann in Leipzig, kort na de oprichting hielp ook broer Richard mee wat zorgde voor de naam Gebr. Zimmermann. Net na de tweede wereldoorlog werd het bedrijf eigendom van de staat, onder de naam "VEB Leipziger Pianofortefabrik". De piano's waren in deze tijd van mindere kwaliteit. In 1992 nam Bechstein de Zimmermannfabriek over, die in 2011 de productie verplaatstte naar China. Tot die tijd werden de Zimmermann piano's nog in Duitsland gefabriceerd.

Zimmermann tweedehands piano’s

In de showroom van Oostendorp Muziek is vaak een wisselend aanbod aan Zimmermann piano’s te vinden. Tegenwoordig worden de piano’s van Zimmermann geproduceerd in China, maar vele tweedehands instrumenten zijn nog gebouwd in Duitsland, wat vaak zorgt voor een hogere kwaliteit. De piano's die het merk nu maakt heten de Zimmermann S6 en de Zimmermann Z120.

Bekijk Zimmermann piano's

Alternatief voor Zimmermann piano’s

Een goed alternatief voor de Zimmermann piano’s zijn de nieuwe Sebastian Steinwald piano’s. Dit is een eigen merk van Oostendorp Muziek en kan daarom tegen een scherpe prijs worden aangeboden. Ook hebben wij een groot aanbod aan tweedehands akoestische piano’s, wat akoestisch spelen mogelijk maakt voor een kleinere prijs. Bekijk via onderstaande button alle akoestische piano’s.

Bekijk hier alle akoestische piano's

Gerelateerde teksten:

Blüthner piano

Bösendorfer piano

Fazer piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg