U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Fazioli piano

Fazioli piano

Fazioli is een Italiaanse fabrikant van vleugelpiano’s. Fazioli is één van de jongere namen in de pianowereld, het bedrijf is namelijk pas opgericht in 1981. Ter vergelijking: Bechstein en Steinway & Sons bestaan al ruim 150 jaar. Paolo Fazioli startte het bedrijf met als doel een nieuw type piano te ontwikkelen. De vleugelpiano’s die tegenwoordig in de Fazioli Pianoforti worden gemaakt lijken nog erg veel op de concepten van Paolo in 1981. Ondanks het relatief korte bestaan heeft de Italiaanse fabrikant met technische innovaties al een grote naam weten op te bouwen in de wereld van muziekinstrumenten.

Productie van Fazioli vleugelpiano’s

Fazioli produceert als een van de weinige merken alleen maar vleugelpiano’s. Fazioli heeft een productie van ongeveer 120 tot 130 vleugels per jaar, welke allemaal volledig met de hand gemaakt worden. Vleugels van Fazioli worden in zes verschillende maten gemaakt: 156, 183, 212, 228, 278 en 308 centimeter. De vleugel van 308 centimeter is de langste vleugelpiano ter wereld en heeft een vierde pedaal. Lees op deze pagina alles Fazioli vleugels!

Het merk Fazioli bij Oostendorp Muziek

Bij Oostendorp Muziek zijn af en toe tweedehands instrumenten van het merk Fazioli te vinden. Instrumenten van het merk Fazioli zijn erg schaars dankzij de lange productie. Bent u benieuwd wat voor akoestische piano’s en vleugels wij te bieden hebben? Bekijk dan via onderstaande button het actuele aanbod!

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg