U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Ronisch piano

Rönisch

Het merk Rönisch is opgericht in 1845 en daarmee één van de oudste piano- en vleugelfabrikanten van Duitsland. Het bedrijf begon in Dresden-Neustadt, maar na de bombardementen in de tweede wereldoorlog was er van de fabriek in Dresden niks meer over. Vanaf 1948 kwam de productie van Ronisch piano’s weer op gang, deze keer in Leipzig. Van 1967 tot 1990 was Rönisch onderdeel van de VEB Deutsche Piano-Union Leipzig, maar na die periode ging het bedrijf weer alleen verder.

Rönisch werd hard geraakt door de financiële crisis in 2008, wat aanleiding was om een jaar later te fuseren met de pianofabriek Julius Blüthner. De beide fabrikanten waren al gevestigd in Leipzig en gingen nu samen verder in de fabriek van Blüthner, waar piano’s en vleugels van beide merken gemaakt worden.

Rönisch piano

Op dit moment produceert het merk drie verschillende piano’s: Rönisch 118, Rönisch 125 en Rönisch 135. Er zitten grote verschillen tussen tweedehands Rönisch piano’s, wat vooral afhangt van wanneer het instrument geproduceerd is. Met name piano’s die zijn gemaakt onder het communistische bewind van Oost-Duitsland hebben een mindere kwaliteit.

Rönisch vleugel

Het merk Rönisch produceert op dit moment ook drie verschillende vleugels: Rönisch 175, Rönisch 186 en Rönisch 210. In 1857 produceerde Rönisch als één van de eersten een eigen vleugel, maar een tijd later stopte de vleugel-productie. In 1995 is de productie weer opgestart. 

Rönisch piano bij Oostendorp Muziek

Bij Oostendorp Muziek in Wezep is een wisselend aanbod aan tweedehands Rönisch piano’s te vinden. Alle tweedehands piano’s die wij binnenkrijgen worden grondig nagelopen en waar nodig gereviseerd. Wat voor onderhoud kan u aan denken? Bij vrijwel elke tweedehands piano wordt het klavier en mechaniek afgeregeld, zodat alle duizenden onderdelen op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast wordt alles gereinigd, gepolijst en natuurlijk gestemd. Benieuwd naar het huidige aanbod tweedehands Rönisch piano’s? Bekijk via onderstaande button alle tweedehands piano’s!

tweedehands piano's

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg